DJP 2011 – Spiegeljongen – Floortje Zwigtman

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , ,     Datum geplaatst:  May 17, 2011  |  Geen reacties


May 17, 2011


Spiegeljongen is het afsluitende deel van de Groene Bloem trilogie van Floortje Zwigtman. Het staat op de shortlist voor de Dioraphte Jongerenliteratuurlijst en wat ik ervan vind? In een woord: wauw! Over dit boek kan ik heel kort zijn. Je moet het gewoon lezen. Begin wel bij het begin, met Schijnbewegingen, als je dat nog niet gelezen hebt. Floortje Zwigtman heeft een magistraal einde van deze serie geschreven. Het mooiste vond ik dat het boek je achterlaat met een nostalgisch gevoel. Omdat je voelt wat er anders had kunnen zijn. Want ik zal vast verklappen: het is geen Disney-einde. Daarvoor zijn te veel wendingen onverwacht. Soms ongewenst, soms mooier dan je had kunnen denken. Maar altijd de rauwe werkelijkheid. En dat maakt deze serie zo fantastisch. Tegen lezers zeg ik: deze serie moet je proberen. Tegen Floortje Zwigtman: Blijf alsjeblieft schrijven!Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!
Comments Closed