Het einde van alles – Megan Abbott

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , , , ,     Datum geplaatst:  June 26, 2011  |  Geen reacties


June 26, 2011


Hartsvriendinnen Lizzie en Evie hebben bijna zomervakantie als Evie verdwijnt. Lizzie is de laatste die haar gezien heeft en probeert te ontdekken wat er gebeurd kan zijn. Heeft de bruine auto die meerdere keren langskwam toen Lizzie en Evie stonden te praten er iets mee te maken? En is Evie eigenlijk wel tegen haar wil verdwenen? Lizzie herinnert zich een aantal dingen die Evie haar heeft laten zien en heeft verteld. Lizzie gaat dan ook zelf op onderzoek uit. Naast haar zoektocht, heeft ze veel contact met Evies vader. Hij veroorzaakt een stortvloed van emotie en gevoel bij haar. Voor hem wil ze Evie vinden. Dusty, Evies zus, lijkt Lizzie echter als indringer in de familie te zien en is erg sceptisch over Lizzies ontdekkingen. Wil ze haar zus eigenlijk wel terug?

Het verhaal is geschreven in een vlotte stijl, met af en toe heel origineel en mooie beschrijvingen. De sfeer is broeierig en onrustig. De hele tijd dat ik las, had ik het idee dat er van alles onder de oppervalkte speelde, waar niet helemaal de vinger achter te krijgen was. Lizzies innerlijke strijd of ze Evie eigenlijk wel wil vinden of dat ze voor altijd Evies verdwijning als excuus wil blijven gebruiken om bij Evies vader te zijn, is mooi verteld, maar naar mijn mening wel wat te volwassen voor een dertienjarige. De uiteindelijke ontknoping en het verhaal vanuit Dusty waren zeer verrassend. Twee zussen, twee verhalen. Kom er maar eens achter wat er wel en niet gebeurd is. Knap beschreven hoe alles veranderd en tegelijkertijd toch ook hetzelfde schijnt te blijven.

Het einde van alles/ Megan Abbott/ Susan Ridder/ Uitgeverij Veen/ 2011/ 254 blz./ 9789020410747Bijdrage van:


Mijn leeshonger is tegelijkertijd met mij geboren: altijd en overal is er plaats om te verdwijnen in andere werelden en andere levens. Dat heerlijke gevoel van uitkijken naar een nieuw verhaal, een nieuwe ontdekking, is voor mij het mooiste wat er is. Daarom breng ik, als bibliothecaresse, graag het juiste verhaal bij de juiste persoon.

Een ongewoon huwelijk gaat over Roy en Celestial, ze zijn jong, verliefd en pas getrouwd. Zij zijn een Afro-Amerikaans stel. Ze timmeren...

 • De onschuld zelve – Amy Lloyd
  May 24, 2019

  De Onschuld Zelve is geschreven door Amy Lloyd en vertelt het verhaal van Sam en Dennis. Dennis Danson is het onderwerp...

 • Skydancer – Lotte Kok
  April 24, 2019

  Oscar woont in het stadje Dingle met nog 74 andere inwoners. Op een dag komt Agnes met haar moeder in Dingle wonen en iedereen...

 • De ondergrondse rivier – Martha Conway
  January 25, 2019
  Martha Conway groeide op in een groot gezin in Ohio. Nu doceert ze creatief schrijven aan de Stanford University. Eerdere romans, waaronder Thieving Forest...
 • Lean on Pete – Willy Vlautin
  November 26, 2018
  Het verhaal volgt de vijftienjarige Charley Thompson, die samen met zijn vader vertrokken is naar de stad Portland in Oregon. Zijn vader is altijd weg,...
 • -->  Comments Closed