19 x Katherine – John Green

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , , , , ,     Datum geplaatst:  July 13, 2011  |  Geen reacties


July 13, 2011


Van sommige boeken wordt je helemaal blij, en ‘19 x Katherine’  van John Green is wat mij betreft zo’n boek. Als we Colin Singleton , erkend wonderkind,  leren kennen heeft hij net zijn highschooldiploma gehaald en voor de negentiende keer door een meisje dat Katherine heet, gedumpt. Hij staat op het punt om naar zijn zoveelste slimmekinderenkamp te gaan, maar zijn beste maar ook enige vriend Hassan neemt de enig juiste beslissing en stapt met Colin de auto in, het onbekende tegemoet. Al snel stranden ze in het gat Gutshot,ontmoeten daar Linsey en  Katherine, krijgen een baantje en belanden in hilarisch beschreven avonturen. Waarom is het leuk om over een hoogbegaafd jongen, depressieve jongen te lezen? Omdat Colin met zelfspot en veel zelfkennis zijn eigen situatie en die van anderen kan weergeven. Hij heeft een verrassende kijk op het leven, waar anagrammen en wiskunde een grote rol spelen, maar die voor hen met een IQ ònder de 200 in vele komische voetnoten en een aanhangsel (dat zoals alle aanhangsels, natuurlijk louter facultatief is) duidelijk worden gemaakt. Colin is met al zijn hoogbegaafdheid, een erg innemende jongen, en de vrienschappen waarover je in dit boek kunt lezen, zou je zelf ook wel willen hebben. ‘That’s wat friends are for’ zou het thema van dit sprankelende boek kunnen zijn. Voor iedereen die ‘Het grote misschien’ al gelezen hebben, een waardige opvolger, voor anderen een absolute aanrader.Bijdrage van:


Ik lees..... eigenlijk altijd. Nadat ik "het" eenmaal ontdekte is het nooit meer overgegaan. Sinds ik in 1994 een boekwinkel opende in Amersfoort is mijn droom om alle kinderen en jongeren datzelfde te laten ervaren. Mijn motto is: voor iedereen is er een leuk boek!

Een ongewoon huwelijk gaat over Roy en Celestial, ze zijn jong, verliefd en pas getrouwd. Zij zijn een Afro-Amerikaans stel. Ze timmeren...

 • De onschuld zelve – Amy Lloyd
  May 24, 2019

  De Onschuld Zelve is geschreven door Amy Lloyd en vertelt het verhaal van Sam en Dennis. Dennis Danson is het onderwerp...

 • Skydancer – Lotte Kok
  April 24, 2019

  Oscar woont in het stadje Dingle met nog 74 andere inwoners. Op een dag komt Agnes met haar moeder in Dingle wonen en iedereen...

 • De ondergrondse rivier – Martha Conway
  January 25, 2019
  Martha Conway groeide op in een groot gezin in Ohio. Nu doceert ze creatief schrijven aan de Stanford University. Eerdere romans, waaronder Thieving Forest...
 • Lean on Pete – Willy Vlautin
  November 26, 2018
  Het verhaal volgt de vijftienjarige Charley Thompson, die samen met zijn vader vertrokken is naar de stad Portland in Oregon. Zijn vader is altijd weg,...
 • -->  Comments Closed