The Chemical Garden – menselijke proefkonijnen

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , , , , , , ,     Datum geplaatst:  July 16, 2011  |  Geen reacties


July 16, 2011


De mens moet beter, sterker, langer leven. Dat is het doel van de wetenschappers die aan het menselijk DNA gaan sleutelen. Algauw ontstaat er een superras. Een hele generatie wordt met deze technieken geboren en kanker en andere ziektes lijken verleden tijd. De mensen worden ouder dan ooit tevoren en zijn tevreden. Maar dan slaat het noodlot toe. Geen van de dochters die uit deze generatie geboren worden, wordt ouder dan 20. Jongens hebben 5 jaar langer. Wanhopig wordt gezocht naar een oplossing.

De hele wereld staat op zijn kop. Politie en andere sociale diensten bestaan niet meer. Dat komt goed uit voor die mensen die mooie meisjes ontvoeren en als bruiden aan de rijken verkopen. Dit gebeurt ook met Rhine, die op haar 16e gedwongen wordt om, tegelijk met twee anderen, met de 21-jarige Linden te trouwen. Ze is vastbesloten te ontsnappen, maar daarvoor moet ze eerst het vertrouwen van Linden winnen. Zo duikt ze steeds dieper in een wereld waarin het niet altijd duidelijk is wie de bedrieger en wie de bedrogene is…

The Chemical Garden neemt je mee. Rhine is lang niet altijd de perfecte, sympathieke hoofdpersoon, maar toch (of misschien wel daardoor) mag je haar. Dankzij de beeldende vertelstijl zie je  door Rhines ogen een nieuwe wereld, die soms wonderbaarlijk en soms verdorven is. Het verhaal vertoont hier en daar gelijkenissen met bijvoorbeeld ‘Matched’ van Ally Condie, maar is veel beter geschreven.

Dit boek heeft mij gepakt en niet meer losgelaten. De eerste 2 dagen nadat ik dit boek gelezen had, kon ik me zelfs nauwelijks op andere boeken concentreren omdat de sfeer van dit boek nog zo sterk in mijn hoofd zat. Ik kijk dan ook erg uit naar de volgende 2 delen.Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Vanaf de eerste woorden van het eerste hoofdstuk word je als lezer al in het verhaal gezogen. Een verhaal dat geschreven is vanuit...

 • De huizenruil – Rebecca Fleet
  November 8, 2019

  Nog voor ik aan het boek begonnen was, heb ik het al aan iedereen aanbevolen. De achterflap en cover stonden me zo aan dat ik dacht...

 • Ik beken – Jo Spain
  March 29, 2019
  In Ik beken speelt de schatrijke McNamara familie de hoofdrol. Harry, bankdirecteur, en zijn vrouw Julie zitten op een avond rustig voor de televisie als plots...
 • De vrouw na mij – Sarah Pellanen en Greer Hendricks
  January 30, 2019
  “In mijn huwelijk waren er drie waarheden, drie wisselende en soms concurrerende werkelijkheden. Er was Richards waarheid. Er was mijn waarheid....
 • Bed & Breakfast – Jet van Vuuren
  July 11, 2018
  Myrthe Nieuwlandt erft na het overlijden van haar vader de wijngaard in de Achterhoek. Wat ze nog niet weet is dat dit haar hele leven zal veranderen....
 • -->  Comments Closed