Of Hoe Waarom

Geplaatst door:     Tags:  , , , , ,     Datum geplaatst:  July 6, 2011  |  Geen reacties


July 6, 2011


Of. Hoe. En waarom? Dat zijn de belangrijkste vragen die je als lezer beantwoord krijgt van de 25-jarige ghostwriter en designjurkjes-liefhebster Florence Vos (‘Flora’). Op droogkomische wijze schetst de debuterende Bervoets het dagelijks leven van Flora, die interviews afneemt voor het smeuïge tijdschrift ‘Haar verhaal’. Er is iets aan de hand met Flora, die haar levensloop zelf voor je onder de loep neemt – te beginnen met het moment waarop als eenjarige haar mouw in brand vliegt van een verjaardagskaarsje: het winnende thuisvideofilmpje van 1985. Flora’s moeder trapt dochterlief hiermee veelbelovend het leven in, met als ander hoogtepunt haar deelname aan de Mini Playbackshow met Ruth Jacotts ‘Vrij met mij’. Wat er aan de hand is met Flora kom je gaandeweg te weten, in een verhaal vol vaart, humor en herkenning. Zelfs wanneer je – eindelijk – antwoord hebt gekregen op de vraag ‘of’, blijven ook het het gruwelijke ‘hoe’ en zelfs het ‘waarom’ boeien. Bervoets stelt terloops (heerlijk lichtvoetig) eigentijdse fenomenen aan de kaak als kamervragen van de PVV, blogs en designverslaving. Lezen voor je lijst! (en check na het lezen www.ofhoewaarom.nl nog even, inlogcode ‘zekerwetenflora’).

Deze bijdrage is geschreven door Kirsten König uit AmersfoortBijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Mijn hele boekenkast durf ik erop te verwedden: dit boek heb je ongetwijfeld wel eens in de boekhandel zien liggen. De Nederlandse...

 • Winger – Andrew Smith
  June 8, 2018
  Winger, het eerste deel van de gelijknamige serie geschreven door Andrew Smith, kreeg in de Engelstalige gemeenschap heel wat lovende woorden. Ik daarentegen...
 • Spiegel – Cara Delevigne en Rowan Coleman
  February 27, 2018
  Cara Delevigne is een multitalent volgens velen, en een rasaansteller volgens anderen. Maar één ding moeten we haar nageven:...
 • Onder een hemel van sproeten – Alex Boogers
  December 18, 2017
  Het is altijd fijn als een boek je meteen pakt en Alex Boogers lukt dat met Onder een hemel van sproeten. Een van de redenen waarom ik zo betrokken...
 • De dagboeken van Cassandra Mortmain – Dodie Smith
  November 30, 2017
  Cassandra Mortmain is 17 jaar en woont met haar excentrieke familie in de ruïne van een middeleeuws kasteel waar ze zonder inkomen proberen te overleven....
 • -->  Comments Closed