Soms is de film beter: Reservoir dogs

Geplaatst door:     Tags:  , , , , ,     Datum geplaatst:  July 11, 2011  |  Geen reacties


July 11, 2011


Lieve, lieve Q,

Wil je me dit nooit meer aandoen? De scripts van je films uitgeven, ingebonden als boek. Ik kreeg Resevoir Dogs – Het verhaal van een groep criminelen in een loods. Ze bespreken een op handen zijnde overval op een juwelier. Echte namen geven ze niet, want je kunt natuurlijk niemand vertrouwen. We volgen de mannen voor, tijdens en na de overval. – in handen en verheugde me enorm op het lezen er van. De film was briljant, dan moest het lezen ook wel een feest zijn. Ik stelde me in op pittige dialogen, spitse grappen en unieke oneliners.

Maar, in alle eerlijkheid Q, heb ik het einde van het script niet gehaald. De dynamiek en de humor waar ik in je films zo van geniet, kwamen in het script totaal niet uit de verf. Dit kan natuurlijk komen door het Nederlands. In het Engels bekt de tekst zoveel beter. De one oneliners waar ik in de film altijd om moet grinniken, sloegen in de papieren versie van het verhaal dood.

Het script zal voor aankomende regisseurs vast geweldig leesvoer zijn en hun een duw in de goede richting geven. Alleen heb ik het script aan de kant gelegd en ben mijn dvd-kast ingedoken. Resevoir Dogs lag er nog. Achteroverhangend in mijn luie stoel, met een bak popcorn op schoot, heb ik me overgegeven aan Steve Buscemi, Tim Roth en de andere helden uit de film. Let’s go to work.

IngeBijdrage van:


Mijn leeshonger is tegelijkertijd met mij geboren: altijd en overal is er plaats om te verdwijnen in andere werelden en andere levens. Dat heerlijke gevoel van uitkijken naar een nieuw verhaal, een nieuwe ontdekking, is voor mij het mooiste wat er is. Daarom breng ik, als bibliothecaresse, graag het juiste verhaal bij de juiste persoon.
Comments Closed