Een Liefdesverhaal – Roadtrip met een dode

Geplaatst door:     Tags:  , , , , ,     Datum geplaatst:  October 22, 2011  |  Geen reacties


October 22, 2011


Verliefd zijn op je beste vriendin, het haar niet durven vertellen en het haar nooit meer kunnen vertellen omdat ze dood is … dat is Cassandra’s leven in een notendop. Julia en Cassandra zijn altijd beste vriendinnen geweest. Julia’s liefde voor toneel heeft Cassandra ook de nerdherd van de toneelvereniging binnen gesleept. Na Julia’s dood vraagt Cassandra zich af of  de vrienden van de toneelvereniging echte vrienden zijn of dat ze haar vooral accepteerden vanwege Julia. In plaats van dit uit te zoeken gaat Cassandra een roadtrip per fiets maken.
Het roadtrip deel van dit boek speelt zich af in de hoofdstukken ‘toen’. In de ‘nu’ hoofdstukken volg je Cassandra na haar roadtrip terwijl ze werkt aan de decors voor Julia’s laatst geschreven toneelstuk. In dit deel zie je wat meer van het gevoelsleven van Cassandra. Met name hoe ze worstelt met de vraag of het wel of geen verraad is aan Julia dat ze doorgaat met haar leven.

Het verhaal kabbelt het hele boek kalmpjes door. Nergens grote of uitgesproken en rauwe emoties, terwijl ik die wel verwacht had.  Voor mijn gevoel werd je als lezer buiten het verhaal gehouden. Net of je in een glazen sneeuwbol kijkt. Je ziet een plaatje maar kunt niet naar binnen om het van binnenuit te bestuderen. Mede daarom is het wat mij betreft een boek wat te gepolijst is.

Een liefdesverhaal met mijn dode beste vriendin in de hoofdrol – Emily HornerBijdrage van:


Mijn leeshonger is tegelijkertijd met mij geboren: altijd en overal is er plaats om te verdwijnen in andere werelden en andere levens. Dat heerlijke gevoel van uitkijken naar een nieuw verhaal, een nieuwe ontdekking, is voor mij het mooiste wat er is. Daarom breng ik, als bibliothecaresse, graag het juiste verhaal bij de juiste persoon.

Wanneer Anna de dood van haar man op jonge leeftijd moet verwerken, verliest ze zichzelf helemaal in het leven van een ander....

 • Nicolas en de verdwijning van de wereld – Anne Eekhout
  June 12, 2019

  Nicolas heeft alle stripboeken over zijn favoriete stripheld De Adelaar al honderden keren gelezen. Hij kent de heldhaftige avonturen...

 • De dag die nooit komt – Oliver Reps
  March 4, 2019
  “De dag die nooit komt” is een boek dat je in een keer kunt en wilt uitlezen. Het boek is tenslotte maar 175 bladzijden. Tijdens een lange slapeloze...
 • Door het vuur – Jenny Valentine
  February 18, 2019

  Iris vindt haar ouders niet echt geweldig en voelt veelal minachting voor hen. Haar moeder is een levende barbiepop en haar stiefvader is al jaren een soapacteur...

 • Gebr. – Ted van Lieshout
  January 23, 2019
  “Kun je nog wel iemands broer zijn als die iemand niet meer bestaat?” Na de dood van Marius besluit de moeder van Luuk zijn spullen te verbranden....
 • -->  Comments Closed