Het meisje met de groene ogen – Shioban Hayes

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , , , ,     Datum geplaatst:  August 29, 2012  |  Geen reacties


August 29, 2012


‘We zaten in bus 57 toen het gebeurde – dit moment zou mijn leven voorgoed veranderen. De haren in mijn nek kwamen één voor één overeind en ik wist dat er iemand naar me keek. Naast ons stond een andere bus, een meisje drukte haar neus tegen de ruit. Ze had een hartvormig gezicht, volle lippen en steil bruin haar, maar het opvallendst waren haar ogen – groot en lichtgevend groen, als bij een kat die een muis ziet. Ik legde een hand tegen de ruit en zij deed hetzelfde. Haar vingers pasten precies op die van mij’

Vanaf dit moment zal Katy’s leven nooit meer hetzelfde zijn. Sinds het zien van Genevieve’s lichtgevend groene ogen door het raam van de bus is Genevieve overal. Genevieve is niet alleen mooi, ze heeft ook een duivelse kant. Een kant die ze alleen aan Katy laat zien: ‘Ik ben je ergste nachtmerrie.’ Ze neemt Katy’s beste vriendinnen in en zelfs haar vriendje. Ze stalkt Katy met doodsbedreigingen en lijkt haar overal te volgen, ze weet trouwens alles over Katy, tot haar dromen toe. Uit pure wanhoop gaan Katy en Luke, haar buurjongen en beste vriend, graven in het verleden van Genevieve Paradis. Ze ontdekken dat Genevieve, beter bekend als Grace, een moeilijke kindertijd had en grootgebracht is als wees. Haar adoptieouders zijn gestorven in een brand toen Genevieve 7 jaar oud was. Deze brand was volgens sommigen aangestoken door de kleine Genevieve zelf. Katy moet dus op haar hoede zijn voor het misschien wel ernstig psychisch gestoorde meisje. Genevieve kon blijkbaar uit het vuur ontsnappen, zonder ook maar enige brandwonden, wat bij enkele bewoners van het dorp de indruk wekte dat Grace een kind was met bovennatuurlijke krachten.

Ondertussen werkt Genevieve naar een hoogtepunt toe in het stalken van Katy, ze zou zelfs in staat zijn Katy van de trap te duwen. Katy krijgt het hier steeds moeilijker mee en vindt niet veel troost bij haar depressieve moeder Rebecca. Maar Rebecca heeft zelf ook geheimen, telkens wanneer Katy over Genevieve begint, vlucht haar moeder naar haar kamer. Wat is de band tussen Genevieve en Katy’s moeder? En waarom hebben Katy en Genevieve zoveel gemeen? Heeft Genevieve bovennatuurlijke krachten? Is Genevieve een gestoord meisje met een moeilijke jeugd of is er meer aan de hand? Katy kan zich alleen maar vragen stellen en raden naar de waarheid. Maar beetje bij beetje krijgt Katy antwoorden en komt ze erachter wat er toen, die ene dag, gebeurd was.

Het was me een grote eer om Het meisje met de groene ogen te mogen recenseren. Het is een geweldig boek met veel geheimen en raadsels. Het einde van deze thriller vind ik niet heel verrassend, op één detail na dan… dat ik trouwens helemaal niet zag aankomen! Het meisje met de groene ogen is zeker de tijd en moeite waard om te lezen!

Deze recensie is geschreven door Lina Verluyten, 15 jaar, scholier van het Pius X College in Tessenderloo
Het meisje met de groene ogen / Shioban Hayes / vertaald door Tjalling Bos / Uitgeverij van Goor / 248 pagina’s / 2012 / ISBN 9789047520146Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

In 1987 worden drie jonge kinderen, twee broers en hun zusje, ter adoptie afgestaan. Ze worden elk in een andere hoek van het land...

 • De Zeven Zussen: Storm – Lucinda Riley
  April 23, 2018
  Maia en haar vijf zussen komen na de plotselinge dood van hun vader samen in hun ouderlijke huis dat gelegen is aan het Meer van Genève in Zwitserland....
 • De Zeven Zussen – Lucinda Riley
  February 19, 2018
  Maia en haar vijf zussen komen na de plotselinge dood van hun vader samen in hun ouderlijke huis dat gelegen is aan het Meer van Genève in Zwitserland....
 • Laat me gaan – Gayle Forman
  January 12, 2017
  Laat me gaan, het nieuwe boek van Gayle Forman is haar eerste roman voor volwassenen. Zelf ben ik een enorme fan van haar YA boeken, vanwege een heerlijke...
 • Boy – Wytske Versteeg
  February 25, 2014
  Het verlies van een dierbare kan een jarenlange impact hebben. Voor iedereen die daar aan twijfelt, is er het boek Boy van Wytske Versteeg....
 • -->  Comments Closed