Vrees me- Tahereh Mafi

Geplaatst door:     Tags:  , , ,     Datum geplaatst:  November 16, 2012  |  Geen reacties


November 16, 2012


‘Je kunt me niet aanraken,’ fluister ik.
Ik lieg, maar dat zeg ik niet.
Hij kan me aanraken,
maar dat zal ik nooit vertellen.

Raak me alsjeblieft aan, is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.

Vreemde dingen. Slechte dingen. Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

De kaft en de beschrijving was wat me aantrok aan dit boek. Het oog, zo vol emotie, verleidde me om Vrees me te lezen, net zoals de beschrijving op de achterkant (zie hierboven). Ik verwachtte dat het een spannend verhaal was dat me vanaf pagina 1 mee zou sleuren en dat het verhaal zo meeslepend was dat ik smachtend op het volgende boek zou wachten. Na de eerste 100 pagina’s ging ik twijfelen aan mijn keuze. Het taalgebruik was een ding waar ik me heel erg aan ergerde. Soms was het simpel, soms zelfs kinderlijk. Maar na de pagina 100 was ik eraan gewend en begon ik echt in het verhaal te komen. Het taalgebruik was iets waar ik aan gewend raakte, het kreeg zelfs een bepaalde charme. Het gaf Juliette een echte stem en daardoor ook een eigen persoonlijkheid. Ik begon Julliette steeds leuker te vinden en het verhaal werd spannender.

Ik heb het boek in drie uur uitgelezen, ik kon het niet wegleggen. Zo nu en dan hapte ik naar adem, omdat ik de twist niet zag aankomen. Het heeft op de een of andere manier charme waardoor je wilt weten wat er gebeurt, het liefste meteen. Het verhaal sleepte mij naar een andere wereld en dat vond ik geweldig. Het einde was voldoenend, maar ik hoop dat er een deel 2 komt aangezien er nog vele vragen niet beantwoord zijn.

Mijn verwachting was dus gedeeltelijk uitgekomen. Het boek sleurde me niet vanaf pagina 1 mee, maar het werd steeds beter. Het geheel was wel zo meeslepend dat ik zeker deel 2 ga lezen. Dit boek is zeker een aanrader, ook al is het begin minder. De schrijfstijl en het verhaal van Tahereh Mafi zorgt voor een verfrissend, uniek boek. Het is orgineel en een leuk tussendoortje.

Deze recensie is geschreven door Nicole Hakkenbroek, 20 jaar, student toegepaste psychologie en werkzaam in een boekwinkel.
Vrees me /Tahereh Mafi / Vertaald door Merel Leene / Uitgeverij: Blossom Books / 2012 / 352 pag. / ISBN 9789020679595Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Emma Carstairs heeft eindelijk de dood van haar ouders kunnen wreken, maar ondanks alles vindt ze geen rust. Ondertussen...

 • Donkergroen bijna zwart – Mareike Fallwickl
  November 25, 2019

  In Donkergroen bijna zwart maak je kennis met Moritz en Raffael; twee vrienden die vanaf het eerste moment...

 • Hotel Rozenstok – Christophe Vekeman
  November 20, 2019

  Al langere tijd ben ik fan van de romans van Christophe Vekeman. Een jaar of wat geleden zag ik hem optreden met de Night Writers...

 • De mooiste dag van je leven – Tamara Haagmans
  November 6, 2019

  De mooiste dag van je leven gaat over Krista, werkzaam in een kringloopwinkel. Zij werkt daar met Marthe en Silvia. Op een dag vinden...

 • Het omgekeerde van altijd – Justin A. Reynolds
  November 4, 2019

  Wat zou je doen als je je leven opnieuw mocht herleven? Of zelfs maar een klein deel daarvan? Je weet het niet, want het is onvoorstelbaar...

 • -->  Comments Closed