Boek winnen? – Overstroomd: Wat zou jij doen?

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , , , , , ,     Datum geplaatst:  February 1, 2013  |  Geen reacties


February 1, 2013


Vannacht is het 60 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond. Veel gemeenten in Nederland staan daar vandaag en morgen bij stil. Ook Melanie Schultz, minister van Infrastructuur, doet dat in een interview dat vandaag in de Volkskrant verscheen. Daarin zegt ze dat Nederland niet goed voorbereid is op een potentiële nieuwe watersnoodramp. Daarom werkt ze aan een nieuw programma met onder andere een concreet evacuatieplan per regio. Zo voorkomt ze een sombere toekomst zoals Eva Moraal schetst in Overstroomd, waarin een land, dat sterk op Nederland lijkt, overstroomd is na een nieuwe ramp.

Wedstrijd: wat zou jij doen?

De minister waarschuwt ons: die ene storm in de tienduizend jaar kan juist die van morgen zijn. We moeten ervoor zorgen dat een toekomst als die in Overstroomd ons bespaard blijft.

Wat vind jij? Moeten we allemaal maar naar Limburg verhuizen of is een dijkje erbij genoeg? Stuur jouw mening en/of idee(ën) over wat we zouden moeten doen om deze grote ramp te voorkomen op vóór 1 maart naar info@lemniscaat.nl. Wij publiceren alle antwoorden op onze Facebookpagina. Het beste antwoord wordt beloond met een gesigneerd exemplaar van Overstroomd of, als je dat al hebt, een Lemniscaatboek naar keuze.Bijdrage van:


Ik lees..... eigenlijk altijd. Nadat ik "het" eenmaal ontdekte is het nooit meer overgegaan. Sinds ik in 1994 een boekwinkel opende in Amersfoort is mijn droom om alle kinderen en jongeren datzelfde te laten ervaren. Mijn motto is: voor iedereen is er een leuk boek!
Comments Closed