Viola & Luce – Sara Rattaro

Geplaatst door:     Tags:  , , , ,     Datum geplaatst:  April 25, 2013  |  Geen reacties


April 25, 2013


Viola & Luce is de eerste roman in vertaling van Sara Rattaro en het is meteen een schot in de roos.

Midden in de nacht krijgt Viola een telefoontje van haar man Carlo, maar ze kan niet opnemen. Ze is immers bij haar minnaar. Pas uren later hoort ze dat ze dringend naar het ziekenhuis moet komen. Ze vreest dat haar man een ongeluk is overkomen. Haar dochter Luce heeft echter drugs genomen en ligt in een levensbedreigende coma. Er is geen tijd te verliezen want er moet een belangrijke beslissing genomen worden. Hierdoor komt haar grootste geheim aan het licht en dreigt ze datgene wat haar zo dierbaar is te verliezen. Ze zal alles in het werk moeten stellen om haar dochter te redden.

Door de vele flashbacks waarin Viola vertelt over haar misstappen die ze als onstuimige, jonge vrouw heeft begaan, krijg je als het ware sympathie voor haar. Het laat je stilstaan bij de vraag hoe ver je kan gaan als moeder om het leven van je dochter te redden. Ze gaat zelf tot het uiterste en dit doet je beseffen tot wat wanhoop je kan drijven. Het is een spannend boek vol geheimen en intriges, over wraak en vergeving, geschreven in een vlotte stijl. Dit boek laat je niet onberoerd, maar het laat je verweesd achter.

Deze recensie is geschreven door Inge Voet, leerkracht Nederlands en geschiedenis op het GTI in Beveren-Waas
Viola & Luce / Sara Rattaro / vertaald door Saskia Peterzon-Kotte / Uitgeverij Artemis / 2013 / 224 pag. / ISBN 9789047203681Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

The Darkest Star van Jennifer L. Armentrout is het eerste deel van een spin-off serie over de Luxen dat eerder dit jaar...

 • Mijn leven na jou – Katherine Center
  January 17, 2020

  Een zeer meeslepend boek over een vrouw wiens leven overhoop wordt gegooid waardoor ze zichzelf moet herontdekken. Dat is Mijn...

 • Als morgen niet bestaat – Jennifer L. Armentrout
  January 15, 2020

  Jennifer L. Armentrout is weer terug met een nieuwe Young Adult roman. Haar nieuwe boek getiteld Als morgen niet bestaat...

 • Ik volg je – Lisa Jewell
  January 6, 2020

  Joey is alles wat haar broer niet is. Ze is chaotisch, heeft een saaie en slecht betaalde baan en ze is binnen een zeer korte...

 • Er was eens iets anders – Danielle Teller
  December 16, 2019

  Je ooit al afgevraagd wat er gebeurde vóór het bekende verhaal van Assepoester? Waar haar bijnaam vandaan kwam en waarom de relatie...

 • -->  Comments Closed