Alles komt goed – Rob van Essen

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , ,     Datum geplaatst:  August 22, 2013  |  Geen reacties


August 22, 2013


Laura weet niet waarom ze haar invalide vader in een stortbui heeft laten staan. Ze belt haar man Rudolf op om haar af te komen halen op het politiebureau, maar zijn auto raakt van de weg af. Hij is altijd de zwakkere in de relatie geweest en mist zijn leidinggevende vrouw en dus nu ook haar raad wat te doen in deze situatie. Laura schiet niet meteen in paniek wanneer Rudolf niet op komt dagen, te zeer in beslag genomen door wat er met haar vader gebeurd is. Bovendien denkt dat ze dat haar man misschien weggelopen is… Rudolf is inmiddels verzeild geraakt in een bizarre situatie; hij wordt verzorgd in een oud landhuis door vreemde mensen. Wat is er aan de hand in dat landhuis? Welke geheimen verbergt Rudolf voor zijn vrouw? En waarom stond Laura’s vader in de regen?

Het begint meteen al goed met Laura’s overpeinzingen en haar vader die ze zomaar in de regen laat staan. Ik werd dus al snel het verhaal ingezogen. En wat een bijzonder verhaal! Beide personages, Laura en Rudolf, belanden in situaties die op de grens van vreemd en normaal balanceren, en ik vroeg me als lezer telkens af wat bovennatuurlijk was en wat niet. Want de personages hebben psychologische diepgang en een levensechte persoonlijkheid. Het is een verhaal dat je aan het denken zet, je doet afvragen of dit echt de realiteit is, je wordt met vragen opgezadeld waar je mee moet puzzelen, anders weet je niet meer wat er gebeurt en raak je de draad kwijt. Alles komt goed is een spannende roman die je voor lange tijd niet meer los zal laten! Een echte aanrader!

Deze recensie is geschreven door Gijsbert Schenkel, 16 jaar, havo-scholier aan het Hondsrug College te Emmen
Alles komt goed / Rob van Essen / Uitgeverij Atlas/Contact / 2012 / 384 pag. / ISBN 9789045020938Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Het is natuurlijk geen pretje om de dreiging van teelbalkanker boven je hoofd te hebben hangen, maar dit zwaard van Damokles is voor...

 • De mooiste dag van je leven – Tamara Haagmans
  November 6, 2019

  De mooiste dag van je leven gaat over Krista, werkzaam in een kringloopwinkel. Zij werkt daar met Marthe en Silvia. Op een dag vinden...

 • Het Rosie Resultaat – Graeme Simsion
  October 30, 2019

  Nu de befaamde Professor Don Tillman en zijn vrouw Rosie getrouwd en een kind, genaamd Hunter, hebben, lijkt Het Rosie Project...

 • Waarom Mama Drinkt – Gill Sims
  August 19, 2019

  Het is mama’s 39ste verjaardag. Ze staat aan het randje van een toekomst vol mensen die haar vragen of ze mee wil naar yogales...

 • Het nabestaan van Anna Portier – Judith Maassen
  August 16, 2019

  Wanneer Anna de dood van haar man op jonge leeftijd moet verwerken, verliest ze zichzelf helemaal in het leven van een ander....

 • -->  Comments Closed