Onschendbaar – Heleen van der Kemp

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , ,     Datum geplaatst:  December 12, 2013  |  Geen reacties


December 12, 2013


Onschendbaar is Heleen van der Kemp’s derde boek waarin rechercheur Britt Franken voor een schijnbaar onoplosbare ontvoerings- en moordzaak staat.

Een tien en elfjarig jongetje worden een aantal weken na elkaar ontvoerd en daarna vermoord gevonden, 100 meter van elkaar. Ze zijn misbruikt, verminkt en gedumpt in een rivier. Na de vondst van het eerste lichaam wordt er weer volop aan de zaak gewerkt, vooral nadat er nog een jongetje spoorloos verdwijnt. Het tweede lichaam zorgt voor landelijke oproer en de druk om de dader te vinden stijgt. Daarnaast heeft Britt het nog steeds moeilijk met de moord op haar man die alweer twaalf jaar geleden plaatsvond. Ze besluit een medium om hulp te vragen, maar in plaats van behulpzame informatie over haar overleden man krijgt het medium informatie binnen over de ontvoerde jongetjes en een voorspelling over het derde kind. Het is aan Britt en haar team de taak om dit mysterie op te lossen, maar kan ze hiervoor gebruik maken van de voorspelling van het medium?

Onschendbaar is een psychologische triller op zoek naar het antwoord wie, hoe en waarom. Wie hebben de jongetjes ontvoerd, hoe hebben ze dit ongezien kunnen doen en waarom zijn deze jongens eigenlijk ontvoerd? Heleen van der Kemp schreef een goed in elkaar gezet verhaal dat je op het puntje van je stoel laat zitten. Iedere ontvoering maakt je wanhopiger voor een goed en snel einde, maar de plot twists blijven maar komen.

Het verhaal is vlot en prettig geschreven en zorgt voor een leuke leeservaring. Het is goed opgebouwd en de opbouwende spanning zorgt ervoor dat je door blijft lezen tot het einde. Het boek was goed alleenstaand te lezen, ook al is het al het derde deel in de serie over Britt Franken. Het is een echte aanrader voor lezers die van een moordmysterie houden en ik ben nu zeker benieuwd naar de twee voorgaande delen!

Deze recensie is geschreven door Nicky Boesen, 18 jaar, student psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam
Onschendbaar / Hellen van der Kemp / Uitgeverij Cargo-De Bezige Bij / 2013 / 304 pag. / ISBN 9789023478492Bijdrage van:


Hoi, ik ben Nicky. Neurosciences Master studente, book addict en toekomstige wereldreiziger. Ik lees al van jongs af aan: Rosa’s rare avonturen in de hoe-overleef-ik serie en Harry’s ontwikkeling tot volgroeide tovenaar. Na al die voorbij vliegende kinderjaren lees ik nog steeds van alles: fantasy, sci-fi, paranormal romance, mythologische verhalen en boeken over alledaagse dingen.

In Horen zien zwijgen wordt je als lezer meegenomen in het onderzoek naar een seriemoordenaar die Chicago al vijf jaar lang in zijn...

 • De vermisten – Emma Rowley
  June 3, 2019

  Oké mensen. Pak een glas met fris en als je dan toch bezig bent ook maar die rol met Oreo’s. Vandaag ga ik het hebben over...

 • Achterland – Arne Dahl
  October 10, 2018
  Sam Berger is een voormalig rechercheur van de Zweedse politie. Na een bloedstollend avontuur dat ervoor zorgde dat hij moest samenwerken met Molly Blom,...
 • De smokkelaar – Clive Cussler
  April 10, 2018
  Not my piece of cake De smokkelaar vormt het zevende deel in de serie van Isaac Bell, de ervaren detective. Het verhaal speelt...
 • Het duel – David Grossman
  July 12, 2017
  Een duel is een mooie manier om te sterven ‘Maar toen herinnerde ik me die woorden van Rosenthal en besloot om alles op te schrijven,...
 • -->  Comments Closed