Toine Heijmans in Goes / 19 feb

Geplaatst door:     Tags:  , , , ,     Datum geplaatst:  February 16, 2014  |  Geen reacties


February 16, 2014


Op woensdag 19 februari is Toine Heijmans in Goes om met jongeren te praten over zijn nieuwe boek Pristina.
Enige tijd geleden is in Goes de Leesfabriek Zeeland gestart. De Leesfabriek is een online platform waar jongeren recensies plaatsen over boeken die hen aanspreken.
Er bleek ook behoefte om elkaar in levende lijve te treffen, en dat kan in de lokale Leesfabriek Zeeland. Zo is er o.a. een workshop geweest over recensie schrijven. Ook is het mogelijk met schrijvers zelf over hun werk te praten.

Toine Heijmans gaat met jongeren in gesprek over zijn nieuwe roman en over het schrijverschap. Ook oudere belangstellenden zijn van harte welkom. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Reserveren is deze keer zeker aan te raden omdat er een minimum aantal bezoekers voor deze avond is afgesproken

Toine Heijmans schrijft romans en is verslaggever bij de Volkskrant. Voor Pristina reisde hij naar Egypte en Kosovo. Zijn verfilmde bestseller Op zee werd in meerdere talen vertaald en bekroond met de prestigieuze Prix Médicis étranger.

In Pristina gaat het over Albert Drilling , succesvol ambtenaar, trouw aan zijn minister en aan de wet. Zijn missies zijn geheim; in de voering van zijn colbert is tienduizend euro genaaid. Onderweg naar een eiland in de Noordzee leest hij het dossier van de jonge vrouw die hij zoekt. Een opdracht van niks. Maar op het eiland gelden andere wetten. Pristina is een broeierig schimmenspel tussen twee mensen die tot elkaar zijn veroordeeld. De een leeft in hotels, de ander in vreemdelingenkampen. Allebei proberen ze het beste uit hun leven te halen, en allebei weten ze dat een van hen gaat verliezen.Bijdrage van:


Ik lees..... eigenlijk altijd. Nadat ik "het" eenmaal ontdekte is het nooit meer overgegaan. Sinds ik in 1994 een boekwinkel opende in Amersfoort is mijn droom om alle kinderen en jongeren datzelfde te laten ervaren. Mijn motto is: voor iedereen is er een leuk boek!
Comments Closed