Meisje van Glas – Frank Gunning

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , ,     Datum geplaatst:  August 15, 2014  |  Geen reacties


August 15, 2014


Er was eens een meisje van glas…
Kleine Eva zoekt vergetelheid in de armen van de beheerder van het revalidatiecentrum. Ze heeft een aandoening waardoor ze verwacht niet lang meer te leven: Situs inversus, haar hart zit aan de verkeerde kant. Eva’s leven is dan ook niet makkelijk. Haar tweelingzus Hanna, de enige persoon waarbij zij zich als één geheel voelt, is vermist en haar moeder leeft sinds de verdwijning in een waas. Flo, Strijdvloed en de oude jonkheer Kampvliet van Beurden hebben net zoals kleine Eva geen makkelijk leven. Door een fascinerend verhaal zijn zij allemaal met elkaar verbonden, ook al weten zij dit zelf niet.

Meisje van glas is een duister ‘sprookje’. Een verhaal waar veel van de momenten die voorkomen onverwachts zijn. Ook al lees je wat er staat, je zult het niet meteen geloven. De fantasie die Frank Gunning heeft gebruikt om dit boek te schrijven is bewonderenswaardig. Zelden zal je een boek lezen waarbij je verwachtingen zo vaak overtroffen worden. Het boek is zeer indrukwekkend geschreven. Het verhaal fascineert, het sleept je mee en de verhaallijn is bijzonder goed. Het verhaal is geschreven in vier delen: het eerste deel gaat over Hanna, Eva’s vermiste tweelingzus, het tweede deel wordt verteld door Flo, eenzaam levend in een souterrain onder een kraakpand, het derde deel wordt verteld door de oude jonkheer Kampvliet van Beurden, wiens zoon duivels en verwaarloosd is, en het laatste deel wordt verteld door kleine Eva, het meisje van glas. Meisje van glas is een boek dat je gelezen móet hebben. Het is een verhaal dat zowel duistere kanten bevat als hele mooie momenten. En het meisje van glas leefde nog lang en gelukkig. Of toch niet?? Om dat te weten zul je hem toch echt zelf moeten lezen…

Zie ook een eerdere recensie van Meisje van glas door Fran Verdeyen
Deze recensie is geschreven door Kelly Scheffer, 19 jaar, student aan de IPABO te Alkmaar.
Meisje van glas / Frank Gunning / Uitgeverij Querido / 2014 / 256 pag. / ISBN 9789021455976Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Nicolas heeft alle stripboeken over zijn favoriete stripheld De Adelaar al honderden keren gelezen. Hij kent de heldhaftige avonturen...

 • De dag die nooit komt – Oliver Reps
  March 4, 2019
  “De dag die nooit komt” is een boek dat je in een keer kunt en wilt uitlezen. Het boek is tenslotte maar 175 bladzijden. Tijdens een lange slapeloze...
 • Door het vuur – Jenny Valentine
  February 18, 2019

  Iris vindt haar ouders niet echt geweldig en voelt veelal minachting voor hen. Haar moeder is een levende barbiepop en haar stiefvader is al jaren een soapacteur...

 • Gebr. – Ted van Lieshout
  January 23, 2019
  “Kun je nog wel iemands broer zijn als die iemand niet meer bestaat?” Na de dood van Marius besluit de moeder van Luuk zijn spullen te verbranden....
 • Een sky full of gedoofde lichtjes – Remco de Ridder
  October 19, 2018
  Ruben is dertig en worstelt al jaren met een angststoornis. Juli 2014 is hij op vakantie in Spanje wanneer hij wordt gebeld door zijn zusje met de mededeling...
 • -->  Comments Closed