De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird – Brooke Davis

Geplaatst door:     Tags:  , ,     Datum geplaatst:  June 30, 2015  |  Geen reacties


June 30, 2015


De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird is de debuutroman van Brooke Davis en speelt zich af in Australië. Het verhaal gaat over de zeven jarige Millie die door haar moeder wordt achtergelaten in een groot warenhuis. Iedere dag ontmoet ze Karl de Typist bij de koffiecorner, maar Karl weet ook niet waar haar moeder is gebleven. Na een aantal dagen overnacht te hebben in het warenhuis realiseert ze zich dat haar moeder niet terugkomt. De laatste nacht verspreidt ze allemaal aanwijzingen door het warenhuis (lees: technisch gezien doet ze aan grootschalig vandalisme) en wordt ze ontdekt door de nachtbewaker. Ze is niet de enige bewoner die nacht; ook Karl besloot dat hij een nachtje in het warenhuis wilde doorbrengen en toetsen van toetsenborden wilde ‘lenen’. Karl maakt Millie wijs dat ze moet wegrennen en dat ze daarna samen op zoek gaan naar haar moeder.

Ondertussen zit Agatha Pantha al jaren verstopt in haar huis mensen op straat achterna te roepen. Totdat Millie langs komt en haar vraagt of ze haar moeder mee wilt helpen zoeken. Natuurlijk, want wat moet je anders doen op 80-jarige leeftijd? Zo begint de ‘ongelooflijke’ zoektocht van Millie, Karl en Agatha naar Millie’s moeder die ze door heel Australië leidt.

Het eerste gedeelte van het boek was heel grappig; de eigenwijze Millie bleef maar vragen stellen over Dode Dingen en hoe dat nou allemaal precies werkte. Millie is zeven en soms gedraagt ze zich precies op die manier. Andere keren gedraagt ze zich als een wijze 80-jarige die de hele wereld heeft gezien. Soms zelfs op dezelfde bladzijde en deze snelle afwisselingen maakt het allemaal een beetje raar.

Over het algemeen was De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird grappig om te lezen – als je de ongeloofwaardige praktijken van twee bejaarden en een kind even vergat – maar er was verder niet echt iets speciaals aan. Er was een heleboel ‘inwendige’ dialoog wat maar in rondjes bleef gaan en uiteindelijk nergens op uit kwam. Het open einde was – helaas – ook geen fijne oplossing; je hoopte dat er misschien toch een antwoord zou komen op alle vragen die je als lezer stelt tijdens het lezen, maar het verhaal wordt zo abrupt afgesloten dat je je afvraagt of er misschien niet nog een hoofdstuk mist.

Voor wie even naar de boektrailer wil kijken, bij deze !En als je er eenmaal bent, dan kun je op Youtube daarna nog verder kijken naar bv. een interview met de auteur.

De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird / Brooke Davis / vertaald door Harry Pallemans / Uitgeverij Ambo|Anthos / 2015 / 226 pag. / ISBN 9789026329517Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Deze roman maakte me om twee redenen nieuwsgierig: het speelt zich af in Australië, een land waar ik maar weinig van weet en het gaat...

 • Het verhaal van Alice Hart – Holly Ringland
  September 12, 2018
  Alice Hart, een jong meisje van negen met een idee, een heel gevaarlijk idee: hoe zou ze haar vader in brand kunnen steken? Het verhaal van Alice hart...
 • Het jaar na jou – Mike Gayle
  September 22, 2017
  De dood van een geliefde, hoeveel boeken zijn er al wel niet over dat onderwerp geschreven? Ik vind het dan ook elke keer weer gewaagd als een schrijver...
 • Tijgers in de nacht – Fiona McFarlane
  October 24, 2014
  Eenzame ouderen als onderwerp van een boek klinkt niet heel interessant. Toch blijkt het verhaal van Ruth, een 75 jaar oude vrouw in Australië, verrassend...
 • -->  Comments Closed