Rood – Pierce Brown

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , , ,     Datum geplaatst:  October 13, 2016  |  Geen reacties


October 13, 2016


Allereerst wil ik je waarschuwen voor je gemoedstoestand na het lezen van Rood van Pierce Brown. Want oh boy – wat is dit een waanzinnig boek! Het scheurt je aan stukken! De start van het verhaal is van de allerbeste kwaliteit. De eerste 80 bladzijdes lieten me huilen. Vanaf het moment dat Rood in de startblokken stond, had ik al door dat dit een geweldig boek zou worden. What a hell of a ride!

Ik heb Rood in één adem uitgelezen. Ik was zo aangeslagen en flabbergasted van het onwaarschijnlijk goede begin, dat ik gewoon móést weten hoe het eindigde. Pierce Brown schrijft heel filmachtig en de vertaler van Rood heeft heel goed de magie weten vast te houden. Normaal houd ik niet zo van mannelijke schrijvers (ze schrijven naar mijn mening te korte zinnen en zijn zo ongegeneerd recht voor zijn raap), maar Pierce Brown is echt een schrijverskoning. Nu ga ik weer over het begin beginnen, maar dat was zó mooi beschreven. Pierce houdt van actie en schrijft krachtig, maar hij geeft ook de ruimte voor prachtige zinnen en mooie emotionele observaties. Daar houd ik van.

Darrow is een fijn personage om het verhaal mee door te brengen. Het is een krachtige knul die goed weet hoe zijn emoties in elkaar zitten. Het is ook lekker intelligent. Een echte slimme donder is het en dat maakte het verhaal erg leuk. Hij had namelijk dingen heel vaak eerder door dan dat ik het had. Er zitten ook geniale kleine twists in het boek die je wakker hielden en steeds je interesses bleef wekken. Je kunt Rood niet onderuit gezakt lezen. Nee, je doet zelf ook echt mee aan het spel en bent hyperalert.

Rood is er voor zowel de mannelijke als vrouwelijke lezers: het heeft actie, spanning (én heel veel geweld) maar tegelijkertijd is er ook plek voor liefde, intriges en prachtige persoonsontwikkelingen. Ik vind dat elke Young Adult- en Science Fictionliefhebber Rood gelezen moet hebben. Het is zogezegd onderdeel van het neusje van de zalm!

Deze recensie is geschreven door Willemijn van Hees, 21 jaar en master Kunstgeschiedenis student aan de Universiteit van Utrecht. Ze schrijft ook recensies voor haar eigen blog op www.thespinebreakers.nl.

Rood / Pierce Brown /vertaling Carla Hazewindus / Luitingh-Sijthoff Amsterdam / 2016 / 448 blz. / ISBN 9789024570966Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Victor is een huurmoordenaar, een van de besten in zijn vak. Door zijn ware identiteit en achtergrond voor iedereen geheim te houden,...

 • A court of thorns and roses – Sarah J. Maas
  February 22, 2019
  In een wereld waarin elfen gevreesd worden door mensen, doet Feyre er alles aan om haar familie in de ijzige winter in leven te houden. Als jongste van de familie...
 • De Legendariërs: de steen van Josenia – Patrick Sobral
  November 14, 2018
  Daniël is de dappere leider van de heldhaftige groep van Legendariërs. Deze groep bestaat uit vijf deelnemers: de leider en voorheen Zilveren valk, Daniël,...
 • Cel 7 – Kerry Drewery
  July 9, 2018
  Is Martha schuldig of niet? Daar draait het eigenlijk om in Cel 7 geschreven door Kerry Drewery. In dit spannende boek volg je Martha 7 dagen lang. Ze is beschuldigd...
 • De smokkelaar – Clive Cussler
  April 10, 2018
  Not my piece of cake De smokkelaar vormt het zevende deel in de serie van Isaac Bell, de ervaren detective. Het verhaal speelt...
 • -->  Comments Closed