Vrees me – Tahereh Mafi

Geplaatst door:     Tags:  , , ,     Datum geplaatst:  December 5, 2016  |  Geen reacties


December 5, 2016


‘Je kunt me niet aanraken,’ fluister ik.
Ik lieg, maar dat zeg ik niet.
Hij kan me aanraken,
maar dat zal ik nooit vertellen.

Een aanraking van Juliette is dodelijk, alleen weet niemand waarom. Daarom houdt het Herstel haar gevangen terwijl ze broeden op een plan om Juliette in te zetten als wapen. Juliette heeft zo haar eigen plannen en die lijken werkelijkheid te kunnen worden wanneer ze een nieuwe celgenoot krijgt.

De kaft van het boek was het eerste dat me ontzettend nieuwsgierig maakte naar dit boek. Voor mij had het iets mysterieus, het oog dat zoveel emotie toont. Het maakt mij zo ontzettend nieuwsgierig naar die emotie, waarom die emotie?

Toen ik begon te lezen werd ik meteen in het verhaal gezogen, zelden maak ik mee dat een boek mij meteen vanaf het begin zo pakt. Wel was ik in het begin ietwat afgeleid door de doorgestreepte zinnen, maar zodra ik gewend was aan de schrijfstijl had ik het boek in no time uit! Die doorgestreepte zinnen maakten het boek voor mij ook net wat interessanter en specialer.

Het feit dat de hoofdpersoon een gestoord meisje is, laat mij extra nadenken. Nog meer dan dat ik normaal al doe. Ook zorgt het ervoor dat ik mee ga leven met Juliette. Wanneer ze in isolement zit en de dagen telt, voel ik me beklemt. Zo erg weet het boek me te pakken. Wanneer bekend wordt waarom Juliette in isolement zit, heb ik tranen in mijn ogen. Ik voel me meer met haar verbonden omdat je letterlijk elk gedachtenspinsel van Juliette kunt volgen, het voelt alsof ik haar echt ken.

Hetzelfde geldt voor de andere twee bijzondere karakters, Adam en Warner. Adam.. Tja, dit is gewoon zo’n personage waar je verliefd op wordt. Je emoties gaan alle kanten op wanneer Adam een draai maakt van 180 graden, het ene moment hou je van hem en het volgende haat je hem.. En dan Warner, ik probeerde hem te haten, maar het lukte me niet. Waarom kan ik niet zo goed in woorden uitdrukken. In dit geval is het voor mij een slechterik waar je van houdt..

Meer dan eens zat ik met mijn mond open van verbazing. Dit door de verrassende wendingen dit het verhaal maakt. Geen van deze momenten zag ik aankomen, het ene kwam nog harder aan dan de volgende! Dit boek kon ik echt met geen mogelijkheid wegleggen. Na het lezen van dit boek heb ik Tahereh Mafi toegevoegd aan mijn favoriete auteurs, want hoe kun je dat nou niet doen na het lezen van zo’n super sterk boek?! Dit is een boek die iedereen uit een leesdip kan halen , iedereen zal laten smachten naar meer en iedereen meer dan eens zal verbazen. En dat zijn toch wel kenmerken van een steengoed boek! Thumbs up for Tahereh Mafi!

Mijn naam is Kaylee, en ik ben 20 jaar. Ik kom uit Hoogeveen en werk op het moment bij Jumbo achter de servicebalie. Lezen doe ik al vanaf het moment dat ik kan lezen. Altijd al heb ik boeken verslonden. Door Engels te lezen, heb ik een paar van mijn favoriete schrijvers ontdekt in het afgelopen jaar zoals Sarah J. Maas en Rebecca Yarros.

Vrees me/Tahereh Mafi/vertaling Merel Leene/Uitgeverij Blossom Books/2013/352 blz./
ISBN: 978 90 206 7959 5Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Nadat Lucies man is overleden, doet ze kort daarna een schokkende ontdekking en haar wereld stort in. Ze zoekt troost en warmte...

 • Die zomer in Italië – Sue Moorcroft
  January 29, 2020

  Sofia woont in Engeland en zorgt al meer dan 15 jaar voor haar doodzieke vader. Op zijn sterfbed doet Sofia haar vader een aantal...

 • The Burning Shadow – Jennifer L. Armentrout
  January 24, 2020

  The Darkest Star van Jennifer L. Armentrout is het eerste deel van een spin-off serie over de Luxen dat eerder dit jaar...

 • Mijn leven na jou – Katherine Center
  January 17, 2020

  Een zeer meeslepend boek over een vrouw wiens leven overhoop wordt gegooid waardoor ze zichzelf moet herontdekken. Dat is Mijn...

 • Als morgen niet bestaat – Jennifer L. Armentrout
  January 15, 2020

  Jennifer L. Armentrout is weer terug met een nieuwe Young Adult roman. Haar nieuwe boek getiteld Als morgen niet bestaat...

 • -->  Comments Closed