Echte liefde vind je in de boekhandel – Victoria Henry

Geplaatst door:     Tags:  , , , ,     Datum geplaatst:  June 21, 2017  |  Geen reacties


June 21, 2017


Echt liefde vind je in de boekhandel, ik kan wel zeggen dat ik mijn echte liefde voor dit boek gewoon op de bank vond. Dit boek bevat een mooie mix tussen Emilia Nightingale die zich aan de wens van haar vader wil houden, namelijk het voortzetten van zijn boekhandel Nightingale Boeken, maar ook de liefde voor boeken en de klanten met elk hun eigen verhaal en achtergronden.

Voordat ik het boek wilde lezen werd dit boek mij aangeraden door iemand op Instagram en zij was ontzettend enthousiast waardoor ik het boek direct wilde lezen. Eenmaal begonnen maakte ik kennis met veel verschillende personages, maar ik stoorde mij totaal niet aan het feit dat dit af en toe snel wisselde. De overgangen liepen soepel en ook had ik er geen moeite mee om te schakelen naar een andere setting.

Maar eerlijk toegegeven is een boekhandel als onderwerp natuurlijk geweldig en het is fantastisch hoe schrijfster Veronica Henry de warmte van een boekhandel en tussen de mensen over weet te brengen. Hoe dan ook hebben de verschillende personen in het boek allemaal op een manier te maken met de boekhandel en met Julius, de overleden eigenaar van Nightingale Boeken.

De sfeer van Peasebrook die de auteur beschrijft is zo gezellig, waardoor ik soms even een tijdmachine nodig leek te hebben om zelf de sfeer te komen proeven. De boekhandel klinkt heel knus met een gezellige en lieve boekverkoopster, in zo’n boekhandel zou ik ook wel boeken willen kopen.

De schrijfstijl van het boek is goed waardoor het verhaal ook vlot leest. Ook bevat het boek mooie quotes die precies bij mensen passen die een grote liefde voor lezen hebben.
Zoals Sarah Basildon in het verhaal zo mooi verwoord: “Want het mooie van een boekwinkel was dat je er zo lang je wilde over boeken kon praten, zonder dat iemand het gek vond.” Nu ik eenmaal dit boek heb gelezen, zijn er ook nog eens heel veel mensen met wie ik over dit boek kan praten, zonder dat dat gek is.

Een heerlijke feelgood waarin de liefde voor elkaar, op welke manier en voor wie dan ook centraal staat. Het einde van dit boek was perfect, die ook nog eens perfect paste bij de setting van het verhaal.

En als je denkt dat dit boek niets voor jou is, luister dan alsnog naar Julius Nightingale: “Er is voor iedereen een boek, ook al denken ze zelf vaak van niet. Een boek dat je vanbinnen raakt en je bij je ziel grijpt”.

Mijn naam is Irene Bregman en ik ben 21 jaar. Ik studeer Sociaal Pedagogische Hulpverlening en naast mijn opleiding lees ik ontzettend graag. Lezen doe ik al sinds ik het kan en dat is gelukkig nooit weggegaan! Ik lees voornamelijk YA, maar ook boeken binnen andere genres worden verslonden.

Echte liefde vind je in de boekhandel/Veronica Henry/Vertaling Willeke Lempens/Uitgeverij De Boekerij/2017/335 blz./ISBN 9 789002 579190Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Hoewel de meeste kerstbomen al staan en het buiten al heel koud is geweest, begint de winter pas echt op 21 december. Om de vakantie...

 • Als een muildier dat roomijs naar de zon draagt – Sara Lapido Manyika
  March 27, 2019
  Als de Nigeriaanse Morayo als 74-jarige vrouw haar heup breekt, weet ze niet goed wat ze met zichzelf aan moet. Ze was eigenlijk druk bezig met het organiseren...
 • De verloren brief – Christina Caboni
  September 28, 2018
  ‘Liefde is voor hen die durven’ Wanneer Sofia na vijf jaar huwelijk besluit dat het op is tussen haar en haar man, verdiept ze zich weer...
 • Juliette of het geluk van boeken – Christine Féret-Fleury
  September 26, 2018
  Als je op deze site kijkt zul je wel van boeken houden (anders moet je misschien een andere site bezoeken). Daarin ben je niet de enige: Juliette heeft...
 • Onze 16 van 2016
  December 23, 2016
  2016 loopt op zijn eind en het is weer een prachtig leesjaar geweest voor de Leesfabrieklezers. Daarom is er net als vorig...
 • -->  Comments Closed