Domina – Lisa Hilton

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , , , ,     Datum geplaatst:  September 28, 2017  |  Geen reacties


September 28, 2017


Judith Rashleigh heeft zich met haar eigen kunstgalerie gevestigd in Venetië, waar ze een bescheiden en rustig bestaan leidt. Haar bloederige verleden heeft ze achter zich gelaten en ze wil zich onder haar nieuwe identiteit helemaal focussen op de internationale kunsthandel. Als ze een verleidelijk aanbod krijgt van één van de meest gerenommeerde kunsthandelaren uit Rusland, dreigt haar rustige Italiaanse leventje verstoord te raken. Haar acties in het verleden komen haar langzamerhand duur te staan, waardoor ze er alles aan moet doen om de schade die ze heeft aangebracht te herstellen…

Het eerste deel van schrijfster Lisa Hilton, Maestra, heb ik niet gelezen. De beschrijving op de achterflap van Domina sprak mij echter zó aan, dat ik toch in dit tweede boek ben begonnen. Ik denk ook niet dat ik per se het eerste deel nodig had, aangezien tijdens de eerste bladzijdes al een aantal flashbacks worden gegeven. Of het boek voor mij een nog grotere puzzel was dan voor de lezers die het eerste deel al hadden gelezen, dat weet ik niet. Dát het een grote puzzel was, kan ik wel zeggen.

Thrillers zijn geen onderdeel van mijn grote boekenverzameling. Ik ben al snel bang en doe vaak heel lang over boeken van dit genre. Lisa Hilton weet echter een bepaalde humor door het hele boek naar voren te brengen, waardoor ik de moorden en de intriges heel gemakkelijk weg kon lezen. Dat vond ik wel de grootste kracht van dit boek: het absurde verhaal is met heel veel humor overgebracht.

Domina is naast een humoristisch boek ook een ingewikkeld verhaal. Judith (of Elizabeth) leeft in de wereld van de kunsthandel en aangezien ik geen kunstkenner ben, duurde het even voordat ik de gang van zaken kon begrijpen. Wat het niet makkelijker maakt, zijn al die Italiaanse en Russische namen in het verhaal die ik met geen mogelijkheid uit elkaar kon houden. In combinatie met de onvoorspelbaarheid van het plot, maakten deze zaken het boek voor mij een grote uitdaging. Net als ik dacht dat ik het verhaal door had en de personages wél uit elkaar kon houden, gaf Hilton het verhaal weer een onverwachte wending.

Domina is zeker geen boek voor een jonger publiek, daar er naast moord en bedreigingen ook veel seksuele scènes in voorkomen. Of ik het daarom onder Young Adult wil scharen, dat weet ik nog zo niet. De schrijfster verdient echter complimenten voor het schrijven van dit scherp doordachte boek. Het feit dat ze zelf niet is verdwaald in haar eigen plot, vind ik alleen al getuigen van een groot intellectueel brein dat humor perfect weet te vermengen met mysterie.

Domina/Lisa Hilton/vertaling Yolande Ligterink/The House of Books/2017/342 blz./
ISBN 978 90 443 5139 2Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Sofia woont in Engeland en zorgt al meer dan 15 jaar voor haar doodzieke vader. Op zijn sterfbed doet Sofia haar vader een aantal...

 • The Eight Mountains – Paolo Cognetti
  May 27, 2019

  Mijn hele boekenkast durf ik erop te verwedden: dit boek heb je ongetwijfeld wel eens in de boekhandel zien liggen. De Nederlandse...

 • Het onvolmaakte wonder – Andrea de Carlo
  February 15, 2019
  Boeken die me het gevoel geven dat ik op vakantie ben maken me altijd blij. Een van de dingen die voor mij vakantie uitademt is het halen van likijsjes...
 • De verloren brief – Christina Caboni
  September 28, 2018
  ‘Liefde is voor hen die durven’ Wanneer Sofia na vijf jaar huwelijk besluit dat het op is tussen haar en haar man, verdiept ze zich weer...
 • De wolventemmer – Barbara Jurgens
  March 15, 2018
  De mooie voorkant en het beloofde verhaal trokken me enorm om dit boek te gaan lezen. En alhoewel het een mooi verhaal was, vind ik het zeker geen young...
 • -->  Comments Closed