Levana Marissa Meyer

Geplaatst door:     Tags:  , , ,     Datum geplaatst:  October 11, 2017  |  Geen reacties


October 11, 2017


Levana is boek 3,5 in The Lunar Chronicles. Het boek geeft je een andere kijk op de meedogenloze heerseres Levana zoals we haar kennen uit The Lunar Chronicles serie. Levana gebruikt haar glamour om zich te verschuilen, mensen te manipuleren en aan de macht te blijven. Hoe is Levana zo geworden zoals ze is?

Ik had  een paar jaar geleden de eerste twee delen van de serie al in paperback gelezen, maar toen ik hoorde dat er hardcovers kwamen moest ik ze natuurlijk weer allemaal hebben. Na boek drie had ik even een Lunar Chronicles dip. Ik vond dat de boeken iets teveel op elkaar gingen lijken. Daarnaast was het moeilijk om weer in het boek te komen omdat er meerdere verhaallijnen in zitten. Maar gelukkig werd dit helemaal goed gemaakt na het lezen van Levana.

Alle boeken van deze serie hebben prachtige hardcovers. Aan de binnenkant van Levana vind je illustraties die het boek als geheel heel mooi maken. Ik was ontzettend nieuwsgierig hoe de koningin zo meedogenloos was geworden. Dat wilde ik natuurlijk graag vanuit haar perspectief beleven.
Hoe verder je in het boek komt, hoe duidelijker de reden van de sluier op de kaft wordt.  Doordat het boek vanuit de ik-perspectief is geschreven word je echt meegenomen in Levana’s gedachtenkronkels en haar kijk op de wereld.

In het eerste hoofdstuk wordt je gelijk meegenomen in een nachtmerrie van Levana. Je leest hoe Levana verliefd wordt en hoe haar liefde niet wordt beantwoord op de manier die zij  had gewild. Ook kom je meer te weten over de dood van prinses Seline en welke rol Levana daarin heeft gespeeld. Je krijgt een duidelijk beeld hoe de relatie met Levana’s zus was, Levana’s eenzaamheid en hoe haar lust naar macht en haar hebzucht groeiden.

Het boek is zo pakkend geschreven dat ik na het lezen van het boek zelfs medelijden met Levana kreeg. Ook was ik flink onder de indruk hoe Levana een wereld van leugens creëerde en deze zelf begon te geloven.
Je hoeft Levana niet te lezen om de serie te begrijpen, maar het boek is zeker een aanrader en een mooie toevoeging aan de serie. Daarnaast beantwoord het boek vragen die in de hoofdboeken niet worden beantwoord.

Ik ben Esmée en ik ben 18 jaar. Ik studeer voor balletdocente bij The Royal Academy of Dance. Ook geef ik ballet en moderne dans op een balletschool in Soest. Naast dans hou ik natuurlijk ontzettend van lezen en dan voornamelijk van Young Adult boeken.

Levana/Marissa Meyer/vertaling Sandra Hessels/Uitgeverij Blossom Books/ISBN 9789020678871

 

 Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Een tweede leven voor Norbert Z. van Keziah Frost vertelt het verhaal van de 73-jarige weduwnaar Norbert Zelenka, die met zijn...

 • De buitenjongen – Paolo Cognetti
  May 6, 2019
  In ‘De buitenjongen’ volgen we een dertigjarige schrijver met writersblock die zich terugtrekt in de bergen. We volgen hem gedurende vier seizoenen,...
 • De geliefden van Allerheiligen – Juan Gabriel Vásquez
  January 16, 2019
  Sinds zijn roman Het geluid van vallende dingen ben ik in de ban van Juan Gabriel Vásquez. Vandaar dat ik een verhalenbundel van zijn hand ook zeker...
 • The heart is a lonely hunter – Carson McCullers
  March 1, 2018
  John Singer, een bewoner van een klein dorpje in het Amerikaanse Zuiden, is een man van weinig woorden - letterlijk, want hij is doof geboren en heeft...
 • De heilige Rita – Tommy Wieringa
  December 20, 2017
  Haarscherp en nietsontziend Paul Krüzen is nog maar een kind wanneer een Russische piloot met zijn vliegtuig in de achtertuin van Pauls...
 • -->  Comments Closed