Duet met jou – Dani Atkins

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , ,     Datum geplaatst:  November 20, 2017  |  Geen reacties


November 20, 2017


Wat doe je als je man in levensgevaar is en je een oude vriendin tegenkomt die je eigenlijk niet wil zien? Ally en Charlotte maken het beide mee, ’s nachts in het ziekenhuis. David en Joe vechten voor hun leven, terwijl Ally en Charlotte zich afvragen wat de ander daar doet. Twee vrouwen in een benauwde toestand, die elkaar al jaren niet gezien hebben.

Na het boek ‘Versplinterd’ wist ik niet of ik nog een keer een boek van haar zou lezen. Het boek viel bij mij niet helemaal in de smaak, maar toen ik van Duet met jou het eerste hoofdstuk las wilde ik haar graag een tweede kans geven. En ik ben heel erg blij dat ik dat gedaan heb.

De opbouw van het verhaal is erg goed, doordat het vanuit twee perspectieven wordt geschreven, maar ook door middel van de flashbacks. De flashbacks zijn voor de lezer zeer waardevol, omdat het situaties in het heden begrijpelijker maakt. Daarnaast zorgden de flashbacks er bij mij ook voor dat ik Ally en Charlotte beter kon begrijpen.
In het begin moest ik even wennen welk ongeval nu bij welke man hoorde, maar toen ik dat eenmaal doorhad las het een stuk makkelijker. De eerste helft van het boek vond ik mede hierdoor wat trager lezen, maar ook doordat een paar flashbacks naar mijn idee iets korter mochten zijn.

Gaandeweg het verhaal lees je over hoe de situatie tussen Ally en Charlotte is ontstaan, hoe deze verder gaat en ook hoe het eindigt. In eerste instantie was ik geneigd meer mee te leven met Ally, iemand die het niet al te breed heeft, maar wel met veel liefde om zich heen. Naast Ally lijkt Charlotte maar een koele kikker, maar naarmate het verhaal vordert krijg ik toch meer sympathie voor Charlotte. Beide vrouwen hebben een verleden, elk met een andere beleving. Beide vrouwen wisten niet alles van vroeger en ook jij als lezer weet dat niet.

Halverwege het verhaal krijg je wel vermoedens van een eventuele afloop, maar toch gebeurden er nog dingen in het verhaal die ik niet helemaal aan zag komen of waarvan ik niet wilde dat ze zouden gebeuren. Hierdoor scoort Dani Atkins bij mij extra punten.

Het verhaal is hartverscheurend en het is knap hoe Atkins dit over weet te brengen op de lezer. Sommige situaties breken je hart en zijn niet verzonnen: deze situaties bestaan ook in de realiteit. Dat is hetgeen wat ik zo mooi vind aan dit boek: hartverscheurend, maar echt.

Mijn naam is Irene Bregman en ik ben 21 jaar. Ik studeer Sociaal Pedagogische Hulpverlening en naast mijn opleiding lees ik ontzettend graag. Lezen doe ik al sinds ik het kan en dat is gelukkig nooit weggegaan! Ik lees voornamelijk YA, maar ook boeken binnen andere genres worden verslonden.

Duet met jou/Dani Atkins/vertling Els Franci-Ekeler/Uitgeverij De Fontein/2017/400 blz./ISBN 9789026140327Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Zwijmelen over pubers die worstelen met zichzelf

In boekenland zijn...

 • Waar het licht is – Jenniver Niven
  January 18, 2018
  Een bijzondere ontmoeting op een bijzondere plek, bijzondere mensen en een bijzondere vriendschap. Dit is een bijzonder mooi verhaal. Theodore Finch...
 • Huis van glas – Len Vlahos
  December 14, 2017
  Jared Stone heeft een hersentumor, niet lang meer te leven en besluit dan zijn leven te veilen op eBay om op financieel gebied de toekomst van zijn vrouw...
 • Simon vs de verwachtingen van de wereld – Becky Albertalli
  August 19, 2016
  Becky Albertalli schrijft al sinds de basisschool, toen voornamelijk over haar huisdieren. Op haar twaalfde zakte ze voor de seksuele voorlichtingstoets...
 • Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli
  March 30, 2016
  De zestienjarige Simon is homo, maar dat weet eigenlijk niemand, want tja, wat is precies een geschikt moment om tegen je vrienden te zeggen: ‘Hé, trouwens,...
 • -->  Comments Closed