Het Charles-mysterie – Dirk Vanderlinden

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , ,     Datum geplaatst:  November 28, 2017  |  Geen reacties


November 28, 2017


In het vijfde boek over The Vandiesel Company krijgt het team te kampen met een mysterieuze verdwijning binnen het team. Tegelijkertijd verschijnt Ludwig Bernholt ten tonele: een excentrieke zakenman die de grootsheid van ‘Charlemagne’ wil evenaren en daarvoor tot het uiterste wil gaan. Hij heeft DNA nodig van grote mannen uit de geschiedenis met de voornaam Charles: Darwin, Chaplin, Lindenbergh en Bukowski. Het team moet alles op alles zetten om de verdwijning op te lossen, maar raakt daarbij verwikkeld in het Charles-mysterie. Wat heeft het een met het ander te maken?

Ik kijk elke keer uit naar een nieuw avontuur met dit team. De personages vullen elkaar heel goed aan en de auteur creëert zo een hechte band binnen zijn team, dat de vriendschap voelbaar is voor de lezer en daar kan ik keer op keer van genieten. En dit keer kan ik ook genieten van de cover! Voor mij is dit de meest boeiende en prikkelende cover tot nu toe binnen de reeks, ook omdat de kleuren minder hard zijn en beter uitkomen dan bij de vorige boeken.

In het begin lijkt het alsof het team met twee totaal verschillende zaken bezig moet zijn: een verdachte verdwijning binnen het team en de verdwijning van verschillende grote Charles uit de geschiedenis. De auteur zorgt ervoor dat je beide verhaallijnen goed kan volgen zonder de draad kwijt te raken en weet dankzij de combinatie het verhaal boeiend te houden. Elke keer als je denkt dat het team op een goed spoor zit, wordt er van verhaallijn gewisseld en dat zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk wil verder lezen. Ook de afwisseling tussen de verschillende personages, zowel binnen als buiten het team, draagt bij tot de snelheid van het verhaal. Daarnaast is het ook boeiend om als lezer de persoonlijke problemen van de leden van het team en de leden zelf beter te leren kennen doorheen de boeken. Zo ontstaat er een mooi evenwicht tussen spanning en actie enerzijds en menselijkheid en realiteit anderzijds en blijft het verhaal wat mij betreft heel geloofwaardig en de personages menselijk.

Wat mij betreft is dit mijn favoriete Vandiesel-verhaal omdat dit geweldig in elkaar zit. Er ontstaan zoveel vragen doorheen het boek, er zijn verschillende personages die op het eerste zicht niks met elkaar te maken hebben en pas op de laatste bladzijden vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Daar kan ik echt van genieten! De positieve vibe waarmee de auteur zijn verhaal beëindigt, Brussels dialect en een dosis gezonde humor, zorgden ervoor dat ik het boek met een glimlach dichtsloeg en reikhalzend uitkijk naar een nieuw spannend avontuur.

 

Het Charles-mysterie / Dirk Vanderlinden / 2017 / Borgerhoff & Lamberigts / 315 blz. / ISBN 9789089317551Bijdrage van:


Hallo! Ik ben Valerie, kom uit België en ben, net als alle anderen hier, gek op lezen. Als ik eens vijf minuten niets te doen heb, neem ik een boek en begeef ik me naar een andere wereld. Waar ik ook ben, ik heb altijd een boek bij me. Welk boek dat is? Dat maakt helemaal niets uit! Van een bloedstollende thriller tot een historische roman tot een geweldig liefdesverhaal, alles is goed.

Victor is een huurmoordenaar, een van de besten in zijn vak. Door zijn ware identiteit en achtergrond voor iedereen geheim te houden,...

 • A court of thorns and roses – Sarah J. Maas
  February 22, 2019
  In een wereld waarin elfen gevreesd worden door mensen, doet Feyre er alles aan om haar familie in de ijzige winter in leven te houden. Als jongste van de familie...
 • De Legendariërs: de steen van Josenia – Patrick Sobral
  November 14, 2018
  Daniël is de dappere leider van de heldhaftige groep van Legendariërs. Deze groep bestaat uit vijf deelnemers: de leider en voorheen Zilveren valk, Daniël,...
 • Cel 7 – Kerry Drewery
  July 9, 2018
  Is Martha schuldig of niet? Daar draait het eigenlijk om in Cel 7 geschreven door Kerry Drewery. In dit spannende boek volg je Martha 7 dagen lang. Ze is beschuldigd...
 • De smokkelaar – Clive Cussler
  April 10, 2018
  Not my piece of cake De smokkelaar vormt het zevende deel in de serie van Isaac Bell, de ervaren detective. Het verhaal speelt...
 • -->  Comments Closed