The infinite sea – Rick Yancey

Geplaatst door:     Tags:  , , , ,     Datum geplaatst:  January 31, 2018  |  Geen reacties


January 31, 2018


Waarom hadden The Others de kinderen nodig? The 5th wave! De kinderen worden gebruikt om alle overlevenden van de eerste vier golven, en de mensen die geen deel zijn van de vijfde golf, te vermoorden. Gelukkig had Ringer dit op tijd door en konden Ben (Zombie), Ringer, Teacup, Poundcake en Dumbo ontsnappen. Cassie en Ben hebben Sam kunnen redden en mee kunnen nemen uit Camp Haven. Ze zitten voor het eerst sinds de aankomst van The Others even veilig. Maar dat duurt niet voor lang. Camp Haven mag dan wel opgeblazen zijn door Evan, bad guy Vosch is wel ontsnapt met alle andere kinderen. Wat is er met Evan gebeurd? Heeft hij kunnen ontsnappen uit Camp Haven voordat het opgeblazen werd? Of was hij niet snel genoeg?

Cassie en de groep zijn nog lang niet veilig, ze kunnen niet te lang op dezelfde plek blijven. Als Ringer op verkenningstocht naar de bergen gaat, op zoek naar een veilig onderkomen voor de winter, ziet ze een dode soldaat, een soldaat van de vijfde golf. Ook wordt ze gevolgd. De helikopters komen dichterbij om de dode soldaat te komen halen. Ringer moet snel beslissen; gevangen genomen worden en Ben en de groep in gevaar brengen, of vluchten.

Rond dezelfde tijd is er een indringer in de schuilplaats van Cassie en de groep. Is het Evan? Of is het een gevaarlijke Silencer met als enig doel om Cassie, Ben, Sam, Dumbo, Teacup en Poundcake te vermoorden?
Wie gaat dit overleven, en wie sterft. Wie achtervolgd Ringer en wie heeft er in de schuilplaats ingebroken?

Na het lezen van The 5th Wave bleef ik met veel vragen zitten waarvan ik gehoopt had dat ze in The Infinite Sea beantwoord zouden worden. Helaas is dat niet voor alle vragen het geval geweest. Aan de andere kant maakt dit me wel extra nieuwsgierig naar het derde boek in de trilogie, The Last Star. In The Infinite Sea kom je wel weer meer over de andere personages te weten. Over waar ze vandaan komen en hoe ze hier uiteindelijk terecht zijn gekomen. Dit geeft de personages meer diepgang en kan een heel ander beeld van een personage schetsen.

Ook het tweede deel van de The 5th Wave serie roept weer veel vragen op. Als je dacht dat je alles wel wist, als je uitvond waarvoor The Others de kinderen nodig hadden, dan had je het goed mis. Het hele invasie plan is ingewikkelder dan je ooit had durven denken.

Al met al is The Infinite Sea zeker goed geschreven, Rick Yancey sleept je weer mee in het verhaal. Het blijft interessant van begin tot eind doordat je door de ogen van verschillende personages kan kijken. Het is zeker een aanrader. Stop niet na het eerste boek, maar lees door!

Deze recensie is geschreven door Elena Oudesluys, 17 jaar, leerlinge in 6 VWO-TTO van het Farel College in Amersfoort.

Rick Yancey/The infinite sea/Penguin Books/2014/300 blz./ ISBN 978-0-141-34587-1Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

The Darkest Star speelt zich vier jaar na de gebeurtenissen uit de Lux-serie af. Evie heeft haar vader verloren tijdens...

 • The Burning Shadow – Jennifer L. Armentrout
  January 24, 2020

  The Darkest Star van Jennifer L. Armentrout is het eerste deel van een spin-off serie over de Luxen dat eerder dit jaar...

 • Opposition – Jennifer L. Armentrout
  July 19, 2019

  Aan alle series komt ooit een eind, dus helaas ook aan de succesvolle Lux-serie. De eerste drie delen vond ik ontzettend...

 • Origin – Jennifer L. Armentrout
  May 8, 2019

  Aan het einde van Opal zagen we hoe Katy gevangen werd genomen door Daedalus. Eenmaal daarbinnen wordt ze onderworpen...

 • Opal – Jennifer L. Armentrout
  March 11, 2019
  In Obsidian maakten we kennis met Katy en Daemon. In Onyx zagen we dat hoe deze twee geliefden voor altijd met elkaar verbonden zijn...
 • -->  Comments Closed