Na de vloedgolf – Vera Kissel

Geplaatst door:     Tags:  , , ,     Datum geplaatst:  January 11, 2018  |  Geen reacties


January 11, 2018


In 2014 verscheen het boek ‘Was die Welle nahm’ van Vera Kissel. Het boek werd in 2017 in de Nederlandse vertaling uitgegeven. Kessel is ook bekend van het boek ‘De gelukszoeker’ dat in het Nederlands verscheen in augustus 2017.

Lucas’ moeder is op vakantie met haar nieuwe partner Hannes, het ideale moment voor Lucas om wat tot rust te komen en te ontspannen. Op een dag vindt hij een brief die aan zijn moeder gericht is. De brief is ondertekend met ‘Kim’. Vanaf dat moment gaat Lucas op zoek naar de waarheid over de dood van zijn vader. Hij vraagt zich al gedurende een lange tijd af waarom zijn vader, Uli, letterlijk doodgezwegen wordt door zijn moeder en zijn grootouders. Jaren geleden heeft hij nog net een foto van zijn vader uit de vuilbak kunnen redden. Via Kim hoopt hij meer te weten te komen over wie zijn vader juist was, wat er gebeurd is en waarom zijn moeder hem niets vertelt over Uli. Maar wie is Kim eigenlijk? Na Lucas’ eerste bezoek aan Kim, wordt er voor hem al veel duidelijk. En hoe neemt zijn moeder Lucas’ zoektocht naar zijn overleden vader eigenlijk op? Lucas zelf is een geoefende zwemmer en houdt tijdens het zwemmen zijn adem in. Hoe oefent alvast voor als er ooit een tweede vloedgolf komt.

‘Na de vloedgolf’ zou ik beschrijven als een leuk boek voor de jeugd die eigenlijk niet zo graag een boek leest. Het boek leest vlot en het is ook een beetje spannend. Met haar 200 pagina’s was het ook snel uitgelezen. Het boek is in eenvoudig taalgebruik geschreven. De harde cover geeft voor mij altijd een meerwaarde aan een boek. Ook de afbeelding past goed bij de titel van het boek. Ikzelf vond het een leuk boek om te lezen, maar ik denk dat het meer bedoeld is voor zestienjarigen dan voor twintigers.

Deze recensie is geschreven door Hanne Corstjens. Hanne is 23 jaar oud en woon in Bocholt, België. Ze heeft marketing gestudeerd en heeft hierna nog een lerarenopleiding gedaan. Momenteel is Hanne aan het werk als leerkracht in het secundair onderwijs.

Na de vloedgolf/Vera Kissel/vertaling Sabine Wauters/Uitgeverij Clavis/2017/200 blz./ ISBN 978 90 448 2854 2Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Nadat Lucies man is overleden, doet ze kort daarna een schokkende ontdekking en haar wereld stort in. Ze zoekt troost en warmte...

 • Torenhoog – Katherine McGee
  January 13, 2020

  In het laatste deel van de Duizend Hoog trilogie keren we terug naar New York in 2119. Een stad vol wolkenkrabbers, die worden...

 • Mensen als ik – Christophe Vekeman
  November 22, 2019

  Het is natuurlijk geen pretje om de dreiging van teelbalkanker boven je hoofd te hebben hangen, maar dit zwaard van Damokles is voor...

 • Het nabestaan van Anna Portier – Judith Maassen
  August 16, 2019

  Wanneer Anna de dood van haar man op jonge leeftijd moet verwerken, verliest ze zichzelf helemaal in het leven van een ander....

 • Nicolas en de verdwijning van de wereld – Anne Eekhout
  June 12, 2019

  Nicolas heeft alle stripboeken over zijn favoriete stripheld De Adelaar al honderden keren gelezen. Hij kent de heldhaftige avonturen...

 • -->  Comments Closed