The last star – Rick Yancey

Geplaatst door:     Tags:  , , , ,     Datum geplaatst:  February 7, 2018  |  Geen reacties


February 7, 2018


Cassie heeft ondertussen haar originele doel bereikt, ze heeft haar broertje gevonden. Maar dat is al lang niet meer het enige wat haar nu bezig houd. De strijd tegen De Anderen is nog niet gestreden. Cassie heeft veel doorstaan, maar het zwaarste moet nog komen.

Cassie en haar vrienden moeten nu voor eens en voor altijd een einde maken aan De Anderen. De laatste strijd wordt gestreden in de hoop het menselijk ras in leven te houden en De Anderen voor altijd van aarde te verdrijven. Hiervoor moeten ze uitvinden wat ons eigenlijk mens maakt. Zijn we nog op tijd om dit te redden of hebben we datgene dat ons mens maakt al verloren in de strijd? We gaan terug naar de start, waar het allemaal begon én waar het allemaal zal eindigen. Gaat het Cassie en haar vrienden lukken om De Anderen voor eens en voor altijd te verslaan? Wie zal sterven in een poging De Anderen uit te schakelen? Wie staat er aan onze kant en wie vecht samen met De Anderen?

De Laatste Ster is het laatste deel van de De vijfde golf trilogie geschreven door Rick Yancey. Eindelijk krijgen we een paar van de langverwachte antwoorden. De puzzelstukjes lijken een beetje op hun plek te vallen. Toch is de puzzel na het lezen van De Laatste Ster nog niet compleet. Sommige lezers zullen blijven zitten met vragen. Ik vind dit echter niet echt storend, maar dat kan ook anders ervaren worden. Naar mijn mening heeft Rick Yancey precies genoeg antwoorden gegeven. De paar overgebleven vragen passen goed bij het mysterie van De Anderen dat in het boek centraal staat.

De Laatste Ster is net als de eerste twee delen van de trilogie weer enorm spannend. Door de constant opkomende vragen tijdens het lezen blijf je nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren. Dit heeft tot gevolg dat je gewoon niet kan stoppen met lezen totdat je veel van de antwoorden gevonden hebt. Het is zeker een aanrader voor iedereen die van sci-fi en een beetje mysterie houdt.

Deze recensie is geschreven door Elena Oudesluys, 17 jaar, leerlinge in 6 VWO-TTO van het Farel College in Amersfoort.

Rick Yancey/The Last Star/Penguin Books/2016/338 blz./ISBN 978-0-141-34594-9Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

The Darkest Star speelt zich vier jaar na de gebeurtenissen uit de Lux-serie af. Evie heeft haar vader verloren tijdens...

 • The Burning Shadow – Jennifer L. Armentrout
  January 24, 2020

  The Darkest Star van Jennifer L. Armentrout is het eerste deel van een spin-off serie over de Luxen dat eerder dit jaar...

 • Opposition – Jennifer L. Armentrout
  July 19, 2019

  Aan alle series komt ooit een eind, dus helaas ook aan de succesvolle Lux-serie. De eerste drie delen vond ik ontzettend...

 • Origin – Jennifer L. Armentrout
  May 8, 2019

  Aan het einde van Opal zagen we hoe Katy gevangen werd genomen door Daedalus. Eenmaal daarbinnen wordt ze onderworpen...

 • Opal – Jennifer L. Armentrout
  March 11, 2019
  In Obsidian maakten we kennis met Katy en Daemon. In Onyx zagen we dat hoe deze twee geliefden voor altijd met elkaar verbonden zijn...
 • -->  Comments Closed