Jouw perfecte jaar – Charlotte Lucas

Geplaatst door:     Tags:  , , ,     Datum geplaatst:  April 17, 2018  |  Geen reacties


April 17, 2018


Charlotte Lucas is het pseudoniem van Wiebke Lorenz. Ze is geboren en opgegroeid in Düsseldorf, studeerde Duits, Engels en mediastudies in Trier en woont nu in Hamburg. Samen met haar zus schrijft ze onder het pseudoniem Anne Hertz bestsellers met miljoenen oplage. Met ‘Jouw perfecte jaar’ gaat ze op zoek naar de antwoorden op de grote en kleine levensvragen.

‘Jouw perfecte jaar’ handelt over Jonathan, een eigenaar van een uitgeverij, met een zee van vrije tijd. Op nieuwjaarsmorgen vindt hij een prachtige ingevulde agenda in een plastiek zakje aan zijn fietsstuur. Hij gaat op zoek naar de eigenaar, via aanwijzingen in de agenda. Zijn verhaal wordt afgewisseld met het verhaal van Hannah, een gedreven kinderverzorgster. Voor beiden wordt het een jaar met veel emoties, waarbij ze het verleden moet verwerken. Het is moeilijk om deze prachtige verhaallijnen te beschrijven zonder teveel van de inhoud prijs te geven. Ik laat jullie graag zelf ontdekken hoe het verhaal verder verloopt…

‘Jouw perfecte jaar’ is een prachtexemplaar met een harde cover, roze zijkanten, een mooi lintje, 450 bladzijden puur leesplezier. Het lijkt net een mooie agenda. Voor mij was het kunnen lezen van dit boek voor een recensie een vroeg eindejaarsgeschenk. Een mooi cadeau om te geven, te krijgen of om jezelf te verwennen. Het boek is niet per se een eindejaarsgeschenk, maar zal te allen tijden als cadeau zeer gewaardeerd worden.

De schrijfster weet de gebeurtenissen zo goed te beschrijven dat het lijkt of je als toeschouwer naar de werkelijkheid kijkt. Het is vlot geschreven en de hoofdstukken hebben een ideale lengte. Doordat de schrijfster zowel Jonathans als Hannahs verhaal vertelt, krijgen we een mooie afwisseling in het verhaal. Ik vind dit boek een absolute aanrader dus zet het maar op jullie reading list…… Oh ja, niet onderaan, maar bovenaan. 😊

Het boek begint met het chinees gezegde: “Je kunt niet meer dagen aan je leven toevoegen- maar wel meer leven aan de dagen.” Een gezegde om eventjes bij stil te staan.

Deze recensie is geschreven door Hanne Corstjens. Hanne is 23 jaar oud en woon in Bocholt, België. Ze heeft marketing gestudeerd en heeft hierna nog een lerarenopleiding gedaan. Momenteel is Hanne aan het werk als leerkracht in het secundair onderwijs. 

Jouw perfecte jaar/Charlotte Lucas/Uitgeverij Harper Collins/2017/vertaling Davida van Dijke/ 2017/450 blz./ISBN 9789402700190Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!
Wil je hier ook iets over kwijt?