Titans – Victoria Scott

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , , , , , ,     Datum geplaatst:  May 7, 2018  |  Geen reacties


May 7, 2018


De Titanenrace is een wedstrijd die voor het gewone volk tot de verbeelding spreekt. Titanen zijn voor hen onbetaalbaar, maar de race is een gebeurtenis die niemand onberoerd laat. Grote bedragen worden vergokt en er kan maar een mechanisch paard met jockey de winnaar zijn. Astrid volgt haar hele leven al elke race, maar dit jaar hangt er een dreigende wolk boven haar familie. De mogelijkheid bestaat dat ze hun schulden niet kunnen betalen en uit huis worden gezet. Astrid krijgt de kans om haar familie te redden: ze kan als arm meisje voor het eerst deelnemen aan de race! Maar de race is gevaarlijk en zit vol onverwachte hindernissen. Bovendien moet ze het opnemen tegen veel meer ervaren jockeys. Durft ze haar leven toe te vertrouwen aan een stalen paard? Maar is haar paard wel een machine? Of schuilt er diep vanbinnen tussen alle schroeven en platen een vriend die haar beter begrijpt dan wie dan ook?

Eerst en vooral: die cover! Ik kocht het boek enkel en alleen omdat ik meteen verliefd werd op dit plaatje. Ik las eerder van Victorie Scott Water & Vuur en daar was ik niet echt fan van. Maar toch kon deze cover me overtuigen om opnieuw een boek van haar vast te nemen.

En daar heb ik absoluut geen spijt van! Ik zat van begin tot einde helemaal in het verhaal. De auteur hanteert een vlotte schrijfstijl en beperkt de lengte van haar zinnen. Ook de hoofdstukken zijn kort, waardoor je er vlot doorheen raast. Elke keer als ik het boek eigenlijk moest wegleggen, dacht ik: ‘nog één hoofdstukje dan’. En voor ik het wist, was het boek al uit.

Astrid is een heel herkenbaar hoofdpersonage voor het doelpubliek. Ze is rechtuit, trouw aan haar principes en heerlijk koppig. Ik kan me heel goed inleven in haar doorzettingsvermogen en had de behoefte om haar te troosten, met haar te juichen en haar beste vriendin te zijn. Want ze is een echte vechter. De auteur durft het ook aan om emoties toe te voegen aan het verhaal. Het einde vond ik erg triest, maar aan de andere kant ook hoopgevend. Ik vind het knap dat de auteur dit niet uit de weg wil gaan, maar haar lezers hiermee durft confronteren.

Titans is een geweldig fantasy-verhaal dat ik absoluut aanraad aan elke liefhebber van het genre. Ook lezers die graag willen kennismaken met het genre zullen met volle teugen genieten van dit boek. Victoria Scott heeft een prachtig verhaal geschreven en ik ben helemaal fan.

Titans / Victoria Scott / Vertaald door Fanneke Cnossen / 2017 / Young & Awesome / 286 blz. / ISBN 9789025872335Bijdrage van:


Hallo! Ik ben Valerie, kom uit België en ben, net als alle anderen hier, gek op lezen. Als ik eens vijf minuten niets te doen heb, neem ik een boek en begeef ik me naar een andere wereld. Waar ik ook ben, ik heb altijd een boek bij me. Welk boek dat is? Dat maakt helemaal niets uit! Van een bloedstollende thriller tot een historische roman tot een geweldig liefdesverhaal, alles is goed.

Je ooit al afgevraagd wat er gebeurde vóór het bekende verhaal van Assepoester? Waar haar bijnaam vandaan kwam en waarom de relatie...

 • Zomervacht – Jaap Robben
  January 4, 2019
  Als één van de eersten mocht ik dit boek lezen: ik kreeg het binnen nog voor het in de winkel lag! Zomervacht vertelt het verhaal van Brian, 13 jaar...
 • Wees onzichtbaar – Murat Isik
  May 3, 2018
  In Wees onzichtbaar volg je Metin vanaf het moment dat hij in de Bijlmer komt wonen tot aan het moment dat hij studeert. Voor Metin zelf, zijn moeder en zus is het geen...
 • Zo’n lief meisje – Mary Kubica
  March 1, 2016
  Mary Kubica studeerde geschiedenis en Amerikaanse literatuur aan de Miami University in Oxford, Ohio. Ze woont buiten Chicago met haar man en twee kinderen....
 • Legend – Marie Lu
  February 10, 2016
  “Het is een cliché, maar het is echt waar: als je genoten hebt van De Hongerspelen, vind je dit fantastisch. – Sarah Rees Brennan, auteur van The Demon’s...
 • -->  Comments Closed