Cel 7 – Kerry Drewery

Geplaatst door:     Tags:  , , ,     Datum geplaatst:  July 9, 2018  |  Geen reacties


July 9, 2018


Is Martha schuldig of niet? Daar draait het eigenlijk om in Cel 7 geschreven door Kerry Drewery. In dit spannende boek volg je Martha 7 dagen lang. Ze is beschuldigd van moord op een geliefde beroemdheid en ze heeft zelfs bekend. Maar als lezer kom je er al snel achter dat er veel meer aan de hand is. Is Martha eigenlijk wel schuldig? En als ze het niet heeft gedaan, waarom zegt ze dan van wel? Het rechtssysteem zoals wij dat kennen bestaat in Martha’s wereld niet meer. In het razend populaire programma Dood wordt gerechtigheid bepaald aan de hand van stemmen van de kijkers, die bepalen of iemand schuldig is of niet. Het is een zeer schrijnende situatie. Men zegt dat deze manier van ‘gerechtigheid’ 100% pure democratie is, maar wat nou als het programma gemanipuleerd wordt door mensen van boven af?

‘Blijft ze leven of gaat ze dood? Jij beslist!’ dat is het credo op de voorkant van dit boek. Toen ik aan Cel 7 begon had ik verwacht dat het één grote mind-fuck zou zijn, maar dat viel eigenlijk heel erg tegen. Ik had al na een aantal pagina’s door of Martha schuldig was of niet. Bovendien is het einde weinig verrassend. Het enige interessante aan dit boek was de vraag: ‘Wat is er gebeurd voordat Martha in de cel belandde?’. Dat verhaal vond ik wel mooi, dus dat maakte het weer goed. De ontplooiing van het verhaal voordat Martha in de cel belandde vond ik dus het leukste aan dit boek. De suspense van het programma Dood is gerechtigheid en de gebeurtenissen met Martha in de cel vond ik weinig enerverend. Het boek kabbelde zeg maar voort. Ik begon pas weer op te letten als er weer een flashback was. Bovendien is het heel hakkelend verteld: korte zinnen, zonder metaforen en heel snel. Ik identificeerde mij eigenlijk niet met de personages.

Cel 7 zou ik aanraden aan fans van NODIG van Joelle Charbonneau, Een van ons liegt en Matched. Het is zeker spannend, maar heeft niet een hele diepe laag die mij aansprak en meesleepte.

Cel 7/Kerry Drewery/vertaling Selma Soester/Uitgeverij Luitingh-Sijthoff/384 blz./ISBN 9789024576883

Deze recensie is geschreven door Willemijn van Hees, 23 jaar, marketeer bij Kasteel Amerongen en Slot Zuylen. Kunstgeschiedenis-, boeken- en geschiedenis- en fantasynerd. Ze heeft ook een eigen blog, namelijk Blog The Spine Breakers.

 Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Victor is een huurmoordenaar, een van de besten in zijn vak. Door zijn ware identiteit en achtergrond voor iedereen geheim te houden,...

 • A court of thorns and roses – Sarah J. Maas
  February 22, 2019
  In een wereld waarin elfen gevreesd worden door mensen, doet Feyre er alles aan om haar familie in de ijzige winter in leven te houden. Als jongste van de familie...
 • De Legendariërs: de steen van Josenia – Patrick Sobral
  November 14, 2018
  Daniël is de dappere leider van de heldhaftige groep van Legendariërs. Deze groep bestaat uit vijf deelnemers: de leider en voorheen Zilveren valk, Daniël,...
 • De smokkelaar – Clive Cussler
  April 10, 2018
  Not my piece of cake De smokkelaar vormt het zevende deel in de serie van Isaac Bell, de ervaren detective. Het verhaal speelt...
 • Het Charles-mysterie – Dirk Vanderlinden
  November 28, 2017
  In het vijfde boek over The Vandiesel Company krijgt het team te kampen met een mysterieuze verdwijning binnen het team. Tegelijkertijd verschijnt Ludwig...
 • -->  Comments Closed