Crash – Mariëtte Middelbeek

Geplaatst door:     Tags:  , , ,     Datum geplaatst:  July 13, 2018  |  Geen reacties


July 13, 2018


Maarten en Daphne zijn pas getrouwd en hebben hun leven op een rijtje in de riante boerderij van Maartens ouders, als het noodlot toeslaat. Maarten komt tijdens een auto ongeluk om het leven. Voor Daphne breekt een moeilijke tijd aan, niet alleen moet zij het huis waar zij samen met haar liefste Maarten woonde verlaten, ook moet ze op zoek naar een nieuwe baan. Daphne gooit, ondanks de onvrede van haar ouders, het roer volledig om en verhuist naar een knus appartementje in Amsterdam, waar ze goede vrienden wordt met haar huisbaas Judy. In Amsterdam komt Daphne erachter dat haar grote passie koken voor anderen is en samen met haar huisbaas maakt ze een leuk plannetje om van koken haar beroep te maken. Niet alleen komt Daphne erachter dat zij een grote passie heeft voor koken, ook doet zij een schokkende ontdekking die haar leven volledig op zijn kop zal zetten. Een ontdekking die daarnaast ook een handje meehelpt in het vinden van een voorzichtige romance.

Eerder las ik van Mariëtte Middelbeek al met veel plezier het boek Status O.K. Aangezien Crash al weer een tijdje in de boekenkast stond, trok deze mijn aandacht. De achterflap van het boek maakt je nieuwsgierig en droevig tegelijkertijd. Want ondanks dat Daphne een rotperiode tegemoet gaat na het verlies van haar man, maakte de achterflap mij ook nieuwsgierig naar het feit dat Daphne een ontdekking doet die haar leven op zijn kop zal zetten. Omdat je al een kleine inkijk krijgt van hoe het verhaal zal aflopen en je dus al enigszins kan voorspellen dat het goed afloopt, vond ik het eind alsnog verrassend. De titel van het boek is misschien misleidend voor iedereen omdat de ‘crash’ maar een klein deel van het boek bevat. Middelbeek heeft een fijne, simpele schrijfstijl waardoor het boek makkelijk leest en het binnen no-time uit was. Het boek neemt je mee in het perspectief van Daphne, waardoor het makkelijk is om met haar mee te leven in de dieptepunten maar ook zeker net zo blij te zijn voor haar in de hoogtepunten van haar leven. Ondanks dat het boek misschien wat voorspelbaar is, vond ik dit totaal niet erg en was het een goed en, ondanks het zware thema van verlies en opnieuw beginnen, toch luchtig geschreven boek.

Deze recensie is geschreven door Kim Landwer Johan, 23 jaar. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit ben ik HBO verpleegkundige en doe ik momenteel de opleiding tot recovery verpleegkundige.

Crash/Mariette Middelbeek/Uitgeverij Marmer/2013/288 blz./ ISBN 9789460681264Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

De mooiste dag van je leven gaat over Krista, werkzaam in een kringloopwinkel. Zij werkt daar met Marthe en Silvia. Op een dag vinden...

 • Het omgekeerde van altijd – Justin A. Reynolds
  November 4, 2019

  Wat zou je doen als je je leven opnieuw mocht herleven? Of zelfs maar een klein deel daarvan? Je weet het niet, want het is onvoorstelbaar...

 • Het Rosie Resultaat – Graeme Simsion
  October 30, 2019

  Nu de befaamde Professor Don Tillman en zijn vrouw Rosie getrouwd en een kind, genaamd Hunter, hebben, lijkt Het Rosie Project...

 • Wildcard – Marie Lu
  October 23, 2019

  Na het veelbelovende eerste deel keek ik reikhalzend uit naar het tweede deel van de Warcross-serie. Ik kon dan ook niet snel...

 • De ideale man – Mathilde Hoekstra
  October 21, 2019

  In De ideale man word je als lezer meegenomen in het leven van een drukbezette moeder van twee jonge kinderen en schrijfster...

 • -->  Comments Closed