Everless – Sara Holland

Geplaatst door:     Tags:  , , ,     Datum geplaatst:  August 15, 2018  |  Geen reacties


August 15, 2018


Everless is een boek dat flink werd gehypet. Iedereen had het erover. Je zag het overal op Instagram, het zat in boekenboxen en er werden leesclubs rondom dit boek georganiseerd, waaronder op de boekensite Hebban. Is dit boek al dat enthousiasme wel waard? Dat probeerde ik te ontdekken door dit het te lezen. Na het lezen kan ik zeggen, Everless is die hype meer dan waard.

Het feit dat in Sempera tijd in je bloed zit en je het kunt omzetten in geld door jezelf te laten bloeden, klinkt nogal luguber, maar maakt Everless erg origineel. Deze bloedmunten kan je oplossen in een drankje en het opdrinken waardoor je meer tijd hebt en dus langer kan leven. Rijken, bijvoorbeeld de koningin van Sempera, kunnen in tegenstelling tot armen dus wel honderden jaren leven.

Jules en haar vader zijn arm. Omdat de tijd van haar vader bijna op is, gaat ze naar Everless om te werken en bloedmunten te verdienen. Jules weet echter niet dat ze hiermee heel dicht bij het gevaar komt waartegen haar vader haar altijd al wilde beschermen. Je merkt dat ze sterk en soms wat onzeker is, maar ook weer heel eigenwijs wat haar af en toe in de problemen brengt. Ze lijkt eerlijk gezegd wel op een standaard heldin die je in de meeste YA boeken tegenkomt.

De schrijfstijl van Sara Holland is een enorm pluspunt. Ze schrijft zeer meeslepend, waardoor je jezelf verliest in het verhaal. Voor je het weet zijn er al uren verstreken en heb je het boek bijna uit. De worldbuilding is ook fantastisch. Het land Sempera kent bijvoorbeeld legendes over een tovenares en een alchemist, maar ook over een land waarin de tijd stil heeft gestaan. Dit maakte me ontzettend nieuwsgierig en zorgde ervoor dat het mijn aandacht voortdurend vasthield. Sempera en het landgoed Everless zijn zo geweldig beschreven, het lijkt alsof je er zelf middenin staat.

Het boek zit ook vol met plottwisten. Vooral tegen het einde vliegen de plottwisten om je oren en laten je met open mond achter. Ik vind het geweldig dat Sara Holland echt gewaagde keuzes durft te maken.

Ik heb zeker genoten van Everless. Ik was gedurende het hele boek razend enthousiast en bleef steeds maar verder lezen. Het is spannend, zit vol met plottwisten en is zeer meeslepend geschreven. Een aanrader voor de lezers die van fantasy houden!

Mijn naam is Tina en ik ben 22 jaar. Momenteel studeer ik aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mijn hobby is uiteraard het lezen van boeken, maar daarnaast speel ik ook graag gitaar. In mijn vrije tijd hou ik verder ook mijn boekenblog Awesomebookloverblog bij waarop ik recensies van gelezen boeken en andere bookish posts plaats. Ik lees vooral Young Adult, maar af en toe lees ik ook weleens een thriller of een roman. Mijn favoriete genres zijn fantasy en contemporary.

Everless/Sara Holland/vertaling Aimee Warmerdam/Blossom Books/2018/293 blz./
ISBN 9789463491341Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Emma Carstairs heeft eindelijk de dood van haar ouders kunnen wreken, maar ondanks alles vindt ze geen rust. Ondertussen...

 • Donkergroen bijna zwart – Mareike Fallwickl
  November 25, 2019

  In Donkergroen bijna zwart maak je kennis met Moritz en Raffael; twee vrienden die vanaf het eerste moment...

 • Hotel Rozenstok – Christophe Vekeman
  November 20, 2019

  Al langere tijd ben ik fan van de romans van Christophe Vekeman. Een jaar of wat geleden zag ik hem optreden met de Night Writers...

 • De mooiste dag van je leven – Tamara Haagmans
  November 6, 2019

  De mooiste dag van je leven gaat over Krista, werkzaam in een kringloopwinkel. Zij werkt daar met Marthe en Silvia. Op een dag vinden...

 • Het omgekeerde van altijd – Justin A. Reynolds
  November 4, 2019

  Wat zou je doen als je je leven opnieuw mocht herleven? Of zelfs maar een klein deel daarvan? Je weet het niet, want het is onvoorstelbaar...

 • -->  Comments Closed