Zwartspreuk – Claudia Gray

Geplaatst door:     Tags:  , , ,     Datum geplaatst:  August 6, 2018  |  Geen reacties


August 6, 2018


Claudia Gray, geboren in New York, schrijft behalve Young Adult romans ook sci-fi. Na haar populaire Vuurvogel-trilogie, waarmee ze ook bekend is geworden in Nederland, is ze  begonnen aan een volgende serie; Zwartspreuk. Dit boek is nu al een groot succes: het tweede deel ligt alweer in de boekwinkels.

Zwartspreuk gaat over een meisje genaamd Nadia. Nadia stamt af van de heksen en leert de beginselen van de magie van haar moeder, maar wanneer haar moeder plotseling vertrekt blijft ze alleen achter met haar jongere broertje en haar vader. Omdat ze teveel slechte herinneringen hebben aan hun oude huis besluiten ze te vertrekken naar een nieuwe stad. Op het eerste gezicht lijkt het een gewoon onschuldig stadje, maar wanneer Nadia en haar familie het nieuwe stadje inrijden, blijkt dat er iets groots en slechts aan de hand is in Captive’s Sound.

Nadat het gezin is ingetrokken in het nieuwe huis en Nadia voor het eerst naar haar nieuwe school gaat, maakt ze kennis met een meisje genaamd Verlaine. Samen met Verlaine en nog een duistere jongen die ze later ontmoet, proberen ze met zijn drieën de stad te redden van de duistere krachten die heersen in Captive’s Sound.

Zwartspreuk is zeker een aanrader als je een fan bent van Young Adult en fantasy boeken. Het boek was makkelijk weg te lezen en zeker spannend. Vanaf de eerste paar hoofdstukken begon de actie al best snel en kreeg je een goed beeld van het verhaal, waardoor ik het boek graag verder wilde lezen. Zwartspreuk was anders dan andere fantasy boeken die ik heb gelezen, maar dat vond ik zeker niet erg. In dit boek lees je niet alleen over magie, liefde en vriendschap, maar leer je ook veel over de personages in het boek, waardoor je een nog beter beeld van het verhaal krijgt. Claudia Gray heeft het boek goed opgebouwd en ervoor gezorgd dat ik niet kan wachten tot ik het tweede deel in handen heb.

Het boek is een mooie samenvatting van fantasie, liefde en raadsels. Het open einde zorgt ervoor dat je blijft nadenken over het boek, waardoor je snel het volgende deel wilt lezen. Ook geeft het boek een mooi beeld van de schrijfster zelf, waardoor het makkelijker te lezen is en je ook weet hoe de schrijfster over bepaalde dingen denkt. Ik zou dit boek zeker aanraden!

Deze recensie is geschreven door Lotte Hoogendoorn, 14 jaar en 3havo-leerling op het Farel College te Amersfoort. Ze leest graag fantasy en Young Adult boeken en maakt graag tijd vrij om weg te duiken in een goed boek.

Zwart Spreuk/Claudia Gray/Vertaling Marjet Schumacher/Harper Collins/2017/352 blz./ISBN 979402700534Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Wanneer Anna de dood van haar man op jonge leeftijd moet verwerken, verliest ze zichzelf helemaal in het leven van een ander....

 • Icarië – Uwe Timm
  July 31, 2019

  Het is april 1945. Het einde van de Tweede Wereldoorlog is een feit en de platgebombardeerde Duitse steden moeten stilaan weer...

 • De liefdesbrieven van Abelard en Lily – Laura Creedle
  July 26, 2019

  Zwijmelen over pubers die worstelen met zichzelf

  In boekenland zijn...

 • Opposition – Jennifer L. Armentrout
  July 19, 2019

  Aan alle series komt ooit een eind, dus helaas ook aan de succesvolle Lux-serie. De eerste drie delen vond ik ontzettend...

 • Laat me niet alleen – Sarah Armstrong
  July 17, 2019

  In Laat me niet alleen neemt Anna je mee in haar doodnormale leven als grafisch ontwerper. Ze heeft een klein huisje...

 • -->  Comments Closed