Verleiding – Erin Watt

Geplaatst door:     Tags:  , , , ,     Datum geplaatst:  November 23, 2018  |  Geen reacties


November 23, 2018


Het leven van Ella draait om overleven: sinds haar moeder overleden is werkt ze als stripteasedanseres om zichzelf staande te houden en dit combineert ze ook nog eens met school. Niet echt ideaal.. Totdat Callum Royal op haar school verschijnt en zich voorstelt als haar voogd. Hij blijkt een zeer goede vriend te zijn geweest van haar overleden vader. Beiden zijn vastbesloten: Ella om haar eigen boontjes te doppen en niet naar hem te luisteren en Callum om haar uit haar armoede te verlossen. Ella gaat toch mee met hem en komt terecht op zijn enorme landgoed met daarbij vijf onweerstaanbare zoons. Dat kan nooit goed gaan..

Door meerdere goede reacties van lezers om mij heen, kon ik bijna niet achterblijven met het lezen van dit boek. Ze noemden het verslavend en onweerstaanbaar en die mening kan ik alleen maar delen met hen. Het is niet verslavend of onweerstaanbaar omdat het verhaal zo ontzettend origineel of spannend is, het verhaal is best gewoontjes en eigenlijk is mij dat zeer goed bevallen. Geen boek over extreem zware problematieken, maar een boek over roddel en achterklap. Ella heeft wel de nodige dingen meegemaakt, maar dit is niet het hoofdonderwerp.

Dit boek kun je niet makkelijk wegleggen, mede door de vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken, maar ook omdat je wel wil weten hoe het zit met Ella en die vijf knappe broers. De broers zelf zijn een tikje mysterieus, waardoor je verder wilt lezen en wilt weten wat er precies aan de hand is. Daarnaast heeft ook de hele familie wel iets interessants en mysterieus en deze geheimen wil je als lezer, net als Ella, zo snel mogelijk ontrafelen.

Hetgeen waar ik ook van hou is dat Ella in dit boek zichzelf is gebleven. Ze wil bijvoorbeeld een baantje om zelf geld te verdienen, maar eigenlijk is dat helemaal niet gebruikelijk in deze society. Geld speelt geen rol, maar ze is niet anders gewend dan haar eigen boontjes te doppen.

Op een gegeven moment denk je te weten hoe het allemaal in elkaar zit en dat het boek eindigt met een happy end, maar niets is minder waar. Het boek eindigde juist met een enorme cliffhanger, dus deel twee moet nu wel gelezen worden!

Het boek valt in principe onder het genre Young Adult, maar door verschillende seksuele scénes vind ik het eerder passen in het New Adult genre. Los daarvan is het voor iedereen heerlijk te lezen.

Dus als je op zoek bent naar een lekker lezend, leuk en verslavend boek, dan is dit echt het perfecte boek. Een meeslepend verhaal over haat en liefde, rijkeluisdrama en familiegeheimen, dat kun je niet laten liggen.

Mijn naam is Irene Bregman en ik ben 22 jaar. Ik studeer Sociaal Pedagogische Hulpverlening en naast mijn opleiding lees ik ontzettend graag. Lezen doe ik al sinds ik het kan en dat is gelukkig nooit weggegaan! Ik lees voornamelijk YA, maar ook boeken binnen andere genres worden verslonden.

Verleiding/Erin Watt/vertaling Lia Belt/Uitgeverij De Fontein/2017/351 blz./ISBN 9789026143144Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Al langere tijd ben ik fan van de romans van Christophe Vekeman. Een jaar of wat geleden zag ik hem optreden met de Night Writers...

 • De Mitford moorden – Jessica Fellows
  October 7, 2019

  Engeland, 1920. Florence Nightingale Shores neemt de trein naar de kust, maar stapt er nooit meer van af. De politie ontdekt dat de oorlogsverpleegster...

 • Icarië – Uwe Timm
  July 31, 2019

  Het is april 1945. Het einde van de Tweede Wereldoorlog is een feit en de platgebombardeerde Duitse steden moeten stilaan weer...

 • Verlangen – Erin Watt
  June 28, 2019
  Verlangen is het vierde deel in de verslavende serie over de familie Royal. Terwijl in de eerste drie delen we het verhaal volgen van Ella Harper...
 • De jongen en de zee – Denis Thériault
  March 22, 2019
  Twee jongens met een tragisch verhaal: de ene verliest zijn vader, de ander zijn moeder. Hoe wordt met zo’n verlies omgegaan door jonge tieners? Denis...
 • -->  Comments Closed