Blue Moon – Alyson Noël

Geplaatst door:     Tags:  , , ,     Datum geplaatst:  January 18, 2019  |  Geen reacties


January 18, 2019


Blue Moon is het tweede boek in de immortals serie van Alyson Noël. Ever is te weten gekomen dat zij een onsterfelijke is. Samen met Damen probeert ze het leven als onsterfelijke onder de knie te krijgen, maar terwijl haar krachten sterker worden, lijken de krachten van Damen af te nemen. Tevens neemt Damen afstand van Ever. Door een trip naar Summerland probeert Ever erachter te komen wat het vreemde gedrag van Damen veroorzaakt, maar al snel leert ze daar meer over de geheimen en het verleden van Damen. Ook krijgt ze de kans om het ongeluk, dat haar ouders en zusje deed omkomen, om te draaien, maar om dit mogelijk te maken zal ze Damen verliezen. Welke keuze zal Ever maken?

In het eerste boek hebben wij kennisgemaakt met Ever en Damen, maar ook met andere karakters zoals de vrienden van Ever, Miles en Haven. Ook in dit boek zijn zij vertegenwoordigd en hebben zij een grote rol in het verhaal. Hoewel de hoofdlijn in het boek voornamelijk over Ever en Damen gaat ben ik tevreden dat de auteur ook aandacht heeft geschonken aan deze karakters. In YA-boeken waarbij romantiek de boventoon speelt blijven andere karakters vaak buiten beschouwing of krijgen zij een kleine rol in het verhaal. Hoewel dit vooral terug te zien was in het eerste boek kregen de andere karakters in het tweede boek een grotere rol en kwamen zij meer aan bod.

Het einde en de keuzes die Ever maakte verbaasden mij vooral. Ik zag de gebeurtenissen niet aankomen en had zelf in gedachten dat zij voor een ander pad zou kiezen. Hoewel Ever haar keuzes niet altijd logisch zijn en soms als dom kunnen worden beschouwd, brengt de auteur toch sympathie teweeg door de gevoelens en emoties van Ever duidelijk te beschrijven.

Als ik dit boek vergelijk met het eerste deel van de serie kan ik zeggen dat ik het tweede boek leuker vind. Dit komt doordat dit boek meer actie heeft in vergelijking met het eerste deel. Ik ben dan ook benieuwd wat de volgende delen in de serie zullen brengen.

Mijn naam is Monique en ik ben 20 jaar. Ik studeer Human Resource Management. Naast mijn studie vind ik het natuurlijk erg leuk om te lezen, maar ook het kijken van films en tekenen heeft mijn interesse. Daarbij lees ik voornamelijk YA en fantasy, maar probeer ik tegenwoordig ook meer contemporary te lezen.

Blue Moon (deel 2 the Immortals)/ Alyson Noël /vertaling Blauwe Maan/ Macmillan/ 2009/ 326 blz./ ISBN 978-0-330-51286-2Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Schaduw van de Vos is het eerste deel in een nieuwe serie van Julie Kagawa gebaseerd op de Japanse mythologie. In het boek krijgt...

 • Nicolas en de verdwijning van de wereld – Anne Eekhout
  June 12, 2019

  Nicolas heeft alle stripboeken over zijn favoriete stripheld De Adelaar al honderden keren gelezen. Hij kent de heldhaftige avonturen...

 • De jongen en de zee – Denis Thériault
  March 22, 2019
  Twee jongens met een tragisch verhaal: de ene verliest zijn vader, de ander zijn moeder. Hoe wordt met zo’n verlies omgegaan door jonge tieners? Denis...
 • Evermore – Alyson Noël
  February 8, 2019
  Evermore is het eerste deel in the Immortals serie. In het boek Evermore volg je het leven van Ever Bloom. Na een tragisch auto incident, waarin haar gehele...
 • Noorse goden – Neil Gaiman
  June 11, 2018
  Neil Gaiman, een van de meest geliefde schrijvers op het moment, had na zijn bestseller ‘Amerikaanse Goden’ nog geen genoeg van de magische Opperwezens....
 • -->  Comments Closed