De wolf van Colombes – Koen Strobbe

Geplaatst door:     Tags:  , , , ,     Datum geplaatst:  February 20, 2019  |  Geen reacties


February 20, 2019


Nicolas en Laura besluiten te verhuizen vanuit Parijs naar Colombes-sur-Ciel, een rustig dorpje in het zuiden van Frankrijk. In het dorp hebben ze namelijk een oude dokterswoning kunnen kopen. Nicolas kon zijn job in Parijs inwisselen voor een andere job bij zijn vaders bedrijf ‘Delicatessen Courteau’, terwijl Laura er al van droomde om een deel van hun nieuwe huis om te bouwen tot een B&B.
In het dorp zelf zijn er al generaties lang spanningen tussen de familie Vidal en de familie Grégoire. De Vidals zijn namelijk eigenaar van de mas du ciel, een heuvel met op de top een enorme villa, omringd door een eikenbos dat zich uitstrekt over de volledige heuvel. In dit bos groeien ook wereldberoemde truffels die op de internationale, exclusieve truffelmarkt zijn gebracht dankzij ‘Delicatessen Courteau’. De familie Grégoire aast  echter al een aantal generaties lang op de prachtige mas du ciel, met de hoop op het bouwen van een enorm hotel bovenop de heuvel. Verder is Grégoire niet alleen notaris, maar ook wijnboer, met vreemde relaties in Japan.
Dan is er nog de familie Chazal, de vroegere eigenaars van de oude dokterswoning waar Nicolas en Laura nu in wonen. Deze families domineren de gronden in dit rustieke dorp al generaties lang, maar er schuilt ook een donkere kant aan deze territorium-politiek, die aan nazipraktijken doet denken. En dat allemaal terwijl het dorp naar het schijnt geteisterd wordt door een wolf, volgens de bewoners dan …

Bij het bekijken van de cover en het lezen van de achterflap van het boek, vond ik het direct wat cliché. Het deed me dan ook meteen denken aan een willekeurige aflevering van CSI, alleen de moord ontbrak nog. Toch bleef de achterflap van het boek, zoals bij elke goede triller, in mijn hoofd rondspoken en besloot ik het boek te recenseren. Zo gauw ik begon met lezen, was dit cliché-gevoel weg. Dankzij het eerste hoofdstuk met veel actie, en waarin Nicolas en Laura nog niet eens voorkwamen, startte het boek tegen mijn verwachtingen in goed. Helaas was het cliché dan wel weer terug bij hoofdstuk twee, wanneer Nicolas en Laura worden voorgesteld als het typische, van de stad naar het platteland verhuisde koppel. De kers op de taart hiervoor was voor mij het B&B-idee, aangezien dat naar mijn mening wel heel vaak voorkomt in fictieve werelden, zoals boeken en tv-series. Toch bleef ik het boek geboeid lezen, zeer gefascineerd door de manier waarop alle andere personages werden voorgesteld en door de haarfijne uitwerking van de relaties tussen al deze personages, zelfs tot op het einde toe, wat de thriller een enorme meerwaarde geeft. Daarom is het boek De wolf van Colombes van Koen Strobbe volgens mij een echte aanrader die, zelfs na meerdere keren kort na elkaar lezen, nog altijd kan verrassen. En hoewel het cliché af en toe nog wel de kop op steekt, vind ik het een thriller van hoog niveau!

Trailer van het boek: https://www.youtube.com/watch?v=Dhqwmz_CF3w

Ik ben Hans, student Social Sciences aan het VUB. Ik hou van creativiteit in literatuur en van onrealistische gebeurtenissen die zich in onze wereld afspelen. Maar ik sta open voor elk boek, want los van genre of eerste indruk kan een verhaal geweldig zijn.

De wolf van Colombes/Koen Strobbe/Manteau/2017/318 blz./ISBN: 978 90 223 3437 9Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

De zusjes Raine en Summer lijken tegenpolen van elkaar te zijn: Summer het perfecte meisje en Raine de problemenmaker. Ze groeien...

 • Probeer om te keren – Marijn Sikken
  July 3, 2017
  Probeer om te keren gaat over een aantal mensen in een klein dorp. Het gaat over Eline en Michelle, die allebei achttien zijn en de enige van die leeftijd...
 • Drie dagen en levenslang – Pierre Lemaitre
  January 16, 2017
  Het is het jaar 1999. Antoine leeft in een min of meer ontwricht gezin. Zijn vader is verdwenen, zijn moeder is zeer dominant aanwezig en Antoine zelf...
 • De pianobouwer – Kurt Palka
  August 26, 2016
  Wanneer Hélène Giroux in het Canadese dorpje St. Homais aankomt verandert de samenstelling van de bewoners meteen. Ze neemt de leiding van het kerkkoor...
 • Val – Roderik Six
  April 7, 2016
  Roderik Six (°1979) is een Belgische schrijver wiens populariteit de laatste tijden sterk toeneemt. (En terecht, zo kunnen we allen beamen.)...
 • -->  Comments Closed