Een liefde in Rome – Mark Lamprell

Geplaatst door:     Tags:  , , ,     Datum geplaatst:  March 1, 2019  |  Geen reacties


March 1, 2019


Kunstenares Alice reist voor inspiratie en een laatste avontuur naar Rome voordat ze zich verbindt met haar verloofde. Meg en Alec gaan op een romantische vakantie die ze wel kunnen gebruiken in hun drukke leven waar carrières een grote rol spelen. Constance en Lizzie zijn in Rome om de as van Henry, hun echtgenoot en broer, uit te strooien. Een stad waar geliefden elkaar vinden of zelfs hervinden. De stad Rome vertelt.

Een heerlijk vakantieboek dacht ik meegepakt te hebben uit de bieb, een fijn feelgoodverhaal voor op het strand. Met frisse zin begon ik aan het verhaal, maar het was helaas niet wat ik ervan had verwacht. Het was wel een leuk liefdesverhaal, maar er kwamen stukken geschiedenis in voor die wat mij betreft niet zo uitgebreid beschreven hadden hoeven worden.
Geschiedenis vind ik niet erg, maar deze stukken leken er ingeplakt en als dat stuk klaar was ging het verhaal weer verder. Sommige stukken hadden wat mij betreft zelfs geschrapt kunnen worden of beter verwerkt, want als ik eerlijk ben is de geschiedenis van Rome best interessant.

Het aparte aan dit verhaal is dat de verteller van dit verhaal Rome zelf is, de stad is de ik-vorm in dit verhaal en dat was gek. Rome zegt bijvoorbeeld dat zij verhaallijnen niet laat kruisen, omdat ze anders een andere route bewandelen. Ik geloof niet dat een stad dat kan ‘bepalen’, ook niet in boeken. Ligt misschien aan mij, maar ik begreep dat niet.
Daarnaast worden personages beschreven die helemaal niet uitgebreid beschreven hadden hoeven worden. Eén verhaallijn zat op een gegeven moment in een taxi en ik kreeg een beschrijving van de achtergrond van de chauffeur. De beschrijving was helemaal niet belangrijk in dit verhaal. Dit, en zo nog wat voorbeelden, vond ik te uitgebreid, onnodig, te toevallig of gewoon gek. Ook bleven personages wat oppervlakkig voor mij.

Natuurlijk heeft het verhaal ook positieve punten. De sfeer in Rome is soms voelbaar en de verhaallijnen zijn leuk bedacht! Het leuke aan dit boek vind ik ook de plaatsen en de hotels die werkelijk bestaan. Namen en details zijn soms anders, maar het is wel echt Rome.

Mijn naam is Irene Bregman en sinds ik kan lezen, lees ik alles wat los en vast zit. Ik lees voornamelijk YA, maar ook boeken binnen andere genres worden verslonden.

Een liefde in Rome/Mark Lamprell/Vertaling Saskia Peterzon-Kotte/A.W. Bruna Uitgevers/2016/262 blz./ ISBN 9 789400507616Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

De Onschuld Zelve is geschreven door Amy Lloyd en vertelt het verhaal van Sam en Dennis. Dennis Danson is het onderwerp...

 • Melk en honing – Rupi Kaur
  May 22, 2019

  dit is een overlevingstocht
  door poëzie
  dit is het bloed zweet tranen
  van 21 jaar
  dit is mijn hart
  in jouw handen
  dit...

 • De perfecte vriendin – Karen Hamilton
  May 20, 2019
  Karen Hamilton groeide op in Angola, Zimbabwe, België en Italië. Ze was jarenlang werkzaam als stewardess en studeerde kortgeleden af aan de Faber Academy,...
 • Onder de sterren van Montpellier – Marina Folkers
  May 13, 2019

  Als de kans zich voordoet om even aan de roddels te ontsnappen, grijpt Cleo deze meteen. Ze vliegt naar Frankrijk om een huis...

 • Origin – Jennifer L. Armentrout
  May 8, 2019

  Aan het einde van Opal zagen we hoe Katy gevangen werd genomen door Daedalus. Eenmaal daarbinnen wordt ze onderworpen...

 • -->  Comments Closed