De kleine Odessa – Peter Van Olmen

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , ,     Datum geplaatst:  April 8, 2019  |  Geen reacties


April 8, 2019


Odessa is twaalf jaar en mag van haar moeder niet buiten de veilige muren van hun huis komen. Maar ’s nachts, wanneer haar moeder slaapt, kruipt ze door haar slaapkamerraam naar buiten en verkent ze via de daken de stad. Op een van die nachtelijke uitjes ziet ze een vrouw ontvoerd worden en wordt ze achtervolgd en opgejaagd. En dan ontdekt Odessa Scribopolis: een stad waar iedereen van boeken houdt en waar alle inwoners beroemde schrijvers zijn. Waar boeken tot leven komen en alle grote personages uit de literatuur rondlopen. Maar in de stad heerst grote onenigheid: de afvallige schrijver Mabarak wil het magische boek Boekus in handen krijgen, want wat in Boekus wordt geschreven, zal echt gebeuren. De inwoners van Scribopolis willen de stad beschermen tegen Mabarak en proberen Boekus uit de handen van Mabarak te houden…

Ik las De kleine Odessa nu al voor de zevende keer (oeps), maar ik blijf even verliefd op de prachtige stad Scribopolis en al zijn inwoners. Als boekenliefhebber is dit bijna een droom die je in vervulling ziet gaan. Hoewel ik dus eigenlijk weet waar dit eerste boek naartoe gaat en wat er gaat gebeuren, blijf ik genieten van de streken die Odessa uithaalt en haar jeugdige koppigheid. Odessa is een heerlijk hoofdpersonage dat door elke lezer onmiddellijk in zijn hart gesloten zal worden door haar zeer herkenbare en menselijke eigenschappen. Ze is een twaalfjarige meid, die heel erg goed weet wat ze wil en bereid is te vechten voor haar gelijk en rechten. Ook wanneer ze in de onbekende stad terechtkomt en zich niet meteen welkom voelt, is ze bereid om met de steun van haar vrienden tot het uiterste te gaan om haar doelen te halen. En daar hou ik zo van!

De manier waarop fantasie, mythologie, humor en menselijke personages samenkomen in één boek, getuigt van een knap staaltje schrijverschap. Ik kan mijn boekenhart ophalen aan de bekende schrijvers en figuren uit bekend werk die tot leven komen en samenleven in een prachtige stad. Deel één doet reikhalzend uitkijken naar alle vervolgdelen en geeft mij elke keer een extreem gevoel van gelukzaligheid bij het zien van zoveel heerlijke elementen die vlot samenvloeien in één prachtig boek.

Voor elke liefhebber van fantasty-verhalen, humor, mythologie, literatuur en literaire personages of gewoon een heerlijk origineel verhaal boordevol spannende gebeurtenissen; stop met zoeken en duik in de wondere wereld van Scribopolis en zijn schrijvers. Odessa neemt je zonder twijfel mee op een avontuur zoals je er nog nooit één hebt beleefd.

De Kleine Odessa / Peter Van Olmen / Illustraties Nicole de Cock / Van Goor – Van Halewyck / 2009 – 2017 / 504 blz. / ISBN 9789047508502Bijdrage van:


Hallo! Ik ben Valerie, kom uit België en ben, net als alle anderen hier, gek op lezen. Als ik eens vijf minuten niets te doen heb, neem ik een boek en begeef ik me naar een andere wereld. Waar ik ook ben, ik heb altijd een boek bij me. Welk boek dat is? Dat maakt helemaal niets uit! Van een bloedstollende thriller tot een historische roman tot een geweldig liefdesverhaal, alles is goed.

Odessa keert na een lange tocht eindelijk terug naar haar geliefde stad Scribopolis. Helaas blijft er weinig over van de stad...

 • De kleine Odessa: De val van Scribopolis boek 1 – Peter Van Olmen
  April 12, 2019

  Mabarak is het geheim van de Aquila’s op het spoor en om de geliefde stad Scribopolis van de ondergang te redden, moet Odesa...

 • De kleine Odessa: Het geheim van Lode A. – Peter Van Olmen
  April 10, 2019

  Ondertussen woont Odessa al een tijdje in het prachtige Scribopolis en neemt ze deel aan de lessen. Ze heeft het er erg naar haar...

 • Everless – Sara Holland
  April 5, 2019
  Hoewel de naam van de schrijfster haast niet Nederlandser kon, is Sara Holland een Amerikaanse schrijfster. Everless is deel 1 van de Everless...
 • A court of thorns and roses – Sarah J. Maas
  February 22, 2019
  In een wereld waarin elfen gevreesd worden door mensen, doet Feyre er alles aan om haar familie in de ijzige winter in leven te houden. Als jongste van de familie...
 • -->  Comments Closed