De dag van Eden – Liz Flanagan

Geplaatst door:     Tags:  , , , ,     Datum geplaatst:  April 17, 2019  |  Geen reacties


April 17, 2019


De dag van Eden gaat over twee vriendinnen genaamd Eden en Jess. Ze zijn al heel lang vriendinnen en delen alles met elkaar. Toen Jess het moeilijk had, was Eden er altijd om haar te helpen, hierdoor is het Jess gelukt om er uiteindelijk weer bovenop te komen. Wanneer Eden plotseling verdwijnt vindt Jess het haar taak om Eden te vinden. Jess wordt ondervraagt door de politie en besluit na het verhoor om uit huis te glippen zelf te gaan zoeken. Tijdens deze zoektocht komt Jess zichzelf vaak tegen, maar ze blijft wanhopig op zoek naar aanwijzingen om Eden te vinden.

Het verhaal speelt zich af binnen een dag, maar er zitten ook een aantal flashbacks in, die inzicht geven in eerder gebeurde gebeurtenissen. Zo krijg je langzaam een beter beeld van het verleden van de meiden. Naast Jess en Eden speelt ook Liam, het vriendje van Eden, een grote rol in het verhaal.

Tijdens het lezen had in ontzettend veel vragen, er waren zo veel dingen die ik wilde weten. Wat is er met Jess gebeurd? Waarom moest Eden haar helpen? En natuurlijk de belangrijkste vraag: waar is Eden?
De schrijver geeft je weinig details aan het begin van het boek, waardoor je snel door wilt lezen. Ik wilde antwoord op de vragen die ik had en was zo door het boek heen. Sommige vragen zijn nog onbeantwoord gebleven, maar de meest belangrijke vragen worden uitgewerkt. Ik vond dat er een goede verdeling was tussen het heden en het verleden. De flashbacks waren een goede toevoeging, zo bleef het voor mij al lezer interessant. Het verhaal heeft redelijk korte hoofdstukken, wat ik erg fijn vind.

Er worden veel heftige onderwerpen in dit boek besproken, onder andere geweld, zelfmoord en adoptie. Vooral tegen het einde van het boek heb ik met tranen in mijn ogen gezeten. Dit kwam ook omdat de schrijfster veel sympathie had opgewekt voor zowel Jess, als Eden en Liam. De personages waren realistisch, omdat ze niet perfect waren. Hierdoor kon ik makkelijk met hun meeleven.

Naast de heftige onderwerpen is het een mooi voorbeeld van vriendinnen die altijd voor elkaar klaar staan en een hechte band hebben. Kortom, ik vind het een mooi en spannend boek om te lezen.

Ik ben Mandy en ik volg momenteel de opleiding maatschappelijke zorg. Naast lezen ben gek op dieren en fotograferen. Het liefste lees ik young adult fantasie of contemporary. ik vind het heerlijk om me helemaal te verliezen in een goed verhaal.

De dag van Eden/Liz Flanagan /vertaling Aleid van Eekelen-Benders/Gottmer Uitgevers Groep/ 2018/288 blz./9789025770273Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Sinds Hartley Easton heeft ontmoet, staat haar leven op zijn kop. Easton is onweerstaanbaar, maar tegelijkertijd ook gevaarlijk....

 • Soms lieg ik – Alice Feeney
  December 7, 2018
  Er zijn drie dingen die je over me moet weten:
  1. Ik lig in coma
  2. Mijn man houdt niet meer van me
  3. ...
  4. Het ongelukproject – Julie Buxbaum
   September 14, 2018
   David houdt van feiten, getallen en zijn notitieboekje en zit al 622 dagen alleen in de pauze. Kit daarentegen heeft genoeg vrienden om mee op te trekken,...
  5. De onderkant van sneeuw – Ilse Ruijters
   January 3, 2017
   Het lijkt mij verschrikkelijk om als persoon een kind aan te rijden met als gevolg dat het overlijdt. Het gebeurd Irene Visser in ‘De onderkant van sneeuw’....
  6. Blindelings – Kris Van Steenberge
   November 15, 2016
   Zomer aan de kust. In een appartement met uitzicht op zee zit een man. Zijn gezicht is naar de deur gekeerd. Hij wacht, met een pistool in zijn schoot. In Blindelings raken...
  7. -->   Comments Closed