De kleine Odessa: De val van Scribopolis boek 1 – Peter Van Olmen

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , , , ,     Datum geplaatst:  April 12, 2019  |  Geen reacties


April 12, 2019


Mabarak is het geheim van de Aquila’s op het spoor en om de geliefde stad Scribopolis van de ondergang te redden, moet Odesa het geheim vernietigen voor haar kwaadaardige vader het geheim in handen krijgt. Maar het geheim van de kanaries bevindt zich in één van de gevaarlijkste boeken ooit: Dracula. Om het te vinden, zal Odessa moeten afdwalen en de gevaren overwinnen. Maar Odessa vecht niet alleen tegen Mabarak; ze vecht ook een innerlijke strijd uit. Zal ze worden zoals Shakespeare, de vader naar wie ze opkijkt? Of schuilt er binnenin haar toch een deel van Mabarak?

Na twee dikke kleppers verwacht je stilaan dat de inspiratie van een auteur begint weg te ebben. Zeker wanneer het verhaal zich afspeelt in een wereld vol magie en fantasie die herkenbaar blijft dankzij de al dan niet historische personages. Maar niets is minder waar. Van Olmen blijft verbazen met de wereld binnen De Kleine Odessa.

Ook dit derde deel bevat de nodige spanning en avontuur om de lezer een dikke 400 pagina’s lang aan de zetel gekluisterd te houden. Net zoals met de vorige delen, is het hier een kwestie van je niet te laten afschrikken door de hoeveelheid pagina’s want het boek leest als een trein. Ik las dit boek bijna in één zitting volledig uit omdat ik volledig in het verhaal zat. Doordat Odessa’s leven een puinhoop begint te worden en ze steeds haar eigen belangen aan de kant schuift om haar geliefde stad te redden, merk je dat ze meer dan één ding aan haar hoofd heeft en vaak niet weet hoe ze daar het best mee om kan gaan. Dat maakt haar heel erg herkenbaar en menselijk. Ze staat continu voor de moeilijke keuze: kiezen voor zichzelf of kiezen voor de stad.

Het leven van Odessa blijkt ook steeds een nieuw luik te hebben om open te trekken want de auteur blijft nieuwe avonturen uit zijn hoed toveren zonder te vervelen. Iets waar menig lezer af en toe voor vreest bij een reeks met een aantal dikke boeken die elkaar opvolgen, maar ook dit derde boek weet de lezer te boeien zonder in herhaling te vallen.

Ik kan alleen maar blijven benadrukken wat voor bijzondere boeken dit zijn. Het verhaal is naar mijn gevoel nog lang niet uitverteld en bevat nog tal van elementen die om antwoorden vragen. Gelukkig ligt het vierde deel al klaar!

De Kleine Odessa – De val van Scribopolis boek 1 / Peter Van Olmen / Van Halewyck / 2017 / 456 blz. / ISBN 9789461316387Bijdrage van:


Hallo! Ik ben Valerie, kom uit België en ben, net als alle anderen hier, gek op lezen. Als ik eens vijf minuten niets te doen heb, neem ik een boek en begeef ik me naar een andere wereld. Waar ik ook ben, ik heb altijd een boek bij me. Welk boek dat is? Dat maakt helemaal niets uit! Van een bloedstollende thriller tot een historische roman tot een geweldig liefdesverhaal, alles is goed.

Na het veelbelovende eerste deel keek ik reikhalzend uit naar het tweede deel van de Warcross-serie. Ik kon dan ook niet snel...

 • De kleine Odessa: De val van Scribopolis boek 2 – Peter Van Olmen
  April 15, 2019

  Odessa keert na een lange tocht eindelijk terug naar haar geliefde stad Scribopolis. Helaas blijft er weinig over van de stad...

 • De kleine Odessa: Het geheim van Lode A. – Peter Van Olmen
  April 10, 2019

  Ondertussen woont Odessa al een tijdje in het prachtige Scribopolis en neemt ze deel aan de lessen. Ze heeft het er erg naar haar...

 • De kleine Odessa – Peter Van Olmen
  April 8, 2019

  Odessa is twaalf jaar en mag van haar moeder niet buiten de veilige muren van hun huis komen. Maar ’s nachts, wanneer haar moeder...

 • Everless – Sara Holland
  April 5, 2019
  Hoewel de naam van de schrijfster haast niet Nederlandser kon, is Sara Holland een Amerikaanse schrijfster. Everless is deel 1 van de Everless...
 • -->  Comments Closed