Insomnia – Jilliane Hoffman

Geplaatst door:     Tags:  , , ,     Datum geplaatst:  May 15, 2019  |  Geen reacties


May 15, 2019


Dit boek is zeker niet geschikt voor gevoelige lezers. Mallory is een normale tiener, die bij de populaire jongeren wil horen. Met haar knappe vriendje en haar plaatsje in de coole kliek heeft ze wat ze wil. Wanner ze echter het huis uit glipt om naar een feestje te gaan ontdekt ze dat niet alles rozengeur en maneschijn is. Haar vriendje bedriegt haar met haar beste vriendin. Ze voelt zich vernederd, beseft dat ze nooit één van de groep was en vlucht te voet naar huis. En dan hoort niemand nog van Mallory…

Niemand gelooft Mallory’s moeder en stiefvader als ze zeggen dat dit niet het normale gedrag is van hun dochter. De politie gelooft hen niet, tot ze via twitter een berichtje krijgen van de Handyman. Deze gevreesde seriemoordenaar is al enkele jaren bezig met meisjes te ontvoeren, meermaals verkrachten en vermoorden door ze zwaar te martelen. Toevallig lijkt Mallory als twee druppels water op zijn slachtoffers. Uiteraard geeft dit de pers aanleiding om deze connectie heel de tijd te benadrukken. Enkele dagen later wordt Mallory gevonden, tot ieders verbazing levend. Ze is echter zo zwaar toegetakeld, dat ze direct naar het ziekenhuis wordt gebracht. Mallory bevestigd dat ze door de Handyman ontvoerd is maar is kunnen ontsnappen. Uiteraard staan de kranten vol met dit nieuws. Wanneer Bobby Dees, politieagent bij de FDLE, haar ondervraagt komt de waarheid naar boven: Mallory heeft gelogen, ze is helemaal niet gevangengenomen door de Handyman.

Vanaf dan gaat het van kwaad naar erger. Iedereen is kwaad op Mallory en men eist dat ze de kosten vergoed die in de zoektocht naar haar zijn gekropen. Mallory en haar familie vluchten en niemand weet waar ze ondertussen zijn. Het boek maakt dan een sprong naar vier jaar later. Ondertussen noemt Mallory Callie en heeft ze ook haar achternaam veranderd naar die van haar biologische vader om onder de radar te blijven. Ze gaat rechten studeren en heeft bijna geen contact meer met haar familie. Bovendien probeert Callie zich af te sluiten van persoonlijk contact. Ze hoopt dat, eenmaal haar diploma in orde is, ze gewoon een rustig leven kan leiden. Wat ze echter niet weet is dat de Handyman haar na al die jaren nog steeds in de gaten heeft en dat hij dichterbij is dan ze denkt. Wanneer Mallory rare dingen begint op te merken zoals vermiste lingerie en vier lekke banden steekt ze het initieel op haar stalkende ex die haar achtervolgd is naar Florida. Als lezer krijgen we echter meer informatie waardoor we niet zo zeker zijn of het wel haar ex is.

De cover is zeer basic, er is geen rechtstreekse link met het verhaal. Als je er dieper over nadenkt zie je echter dat het roofdier slaat op de Handyman. Voor mij was het echt een topboek! Ondanks dat het leuk spannend geschreven was heb ik het niet in één ruk kunnen uitlezen, voornamelijk doordat het toch soms wat choquerend was wat er verteld werd. Dat maakt het echter een boek waar je enkele dagen van kan genieten. Iemand die fan is van het thriller thema, moet dit boek zeker klaar hebben liggen op zijn slaapkamerkastje.

Hallo mijn naam is Hanne Hoydonckx, ik ben 22 jaar oud en studente Financie- en Verzekeringswezen aan de Hogeschool in Leuven, België. Voor mijn boekenlijstje probeer ik liefst zo onafhankelijk mogelijk te zijn van een bepaald genre. Toch neem ik iets sneller een Science Fiction reeks of een goede chicklit. Ik probeer mijn interesses echter ook uit te bereiden door af en toe een totaal ander genre te kiezen. Ook in mijn taalkeuze probeer ik af te wisselen, hoewel mijn voorkeur naar het Engels gaat.

Insomnia/ Jilliane Hoffman/ vertaald door Jan Smit/ De Fontein Romans & Spanning/ 2018/ 352 blz./ ISBN: 9789026144455Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

De stille patient gaat over het gelukkige kunstenaarskoppel Alicia en Gabriel. Wanneer Gabriel op een avond dood wordt aangetroffen...

 • Een oude vijand – Tom Wood
  October 28, 2019

  Victor is een huurmoordenaar, een van de besten in zijn vak. Door zijn ware identiteit en achtergrond voor iedereen geheim te houden,...

 • Twee kunnen een geheim bewaren als één dood is – Karen McManus
  October 14, 2019

  Twee kunnen een geheim bewaren als er een dood is, gaat over de tweeling Ellery en Ezra. Hun moeder Sadie moet naar een afkickkliniek,...

 • De Mitford moorden – Jessica Fellows
  October 7, 2019

  Engeland, 1920. Florence Nightingale Shores neemt de trein naar de kust, maar stapt er nooit meer van af. De politie ontdekt dat de oorlogsverpleegster...

 • Vaarwel – Jesper Stein
  September 9, 2019

  In deze detective doet inspecteur Axel Steen er alles aan om de moordenaar te vinden in een onopgeloste 4 jaar oude zaak. Een moord...

 • -->  Comments Closed