Liefde en geluk – Jenna Evan Welch

Geplaatst door:     Tags:  , ,     Datum geplaatst:  June 7, 2019  |  Geen reacties


June 7, 2019


In Liefde & geluk volgen we Addie, die samen met haar familie in Ierland is voor de bruiloft van haar tante. In Ierland hoopt Addie te ontvluchten aan hetgeen dat ze thuis heeft gedaan. Ze heeft namelijk echt iets stoms gedaan. Tot overmaat van ramp wil Ian ook niet meer met haar praten, totdat ze het aan haar ouders verteld heeft.

In Ierland gooit Ian al haar vakantieplannen in het water en voordat Addie het weet, zit ze achter in een klein autootje samen met Ian en de Ierse Rowan. Samen maken ze een wilde roadtrip door het mooie Ierland, met als enige houvast de reisgids Ierland voor mensen met een gebroken hart.

Addie vind ik echt een toffe hoofdpersoon. Ze heeft een duidelijke eigen mening en laat zich niet zomaar afpoeieren. Haar persoonlijkheid kwam duidelijk naar voren in dit boek en dat vond ik erg fijn. Ze blijft namelijk echt trouw aan zichzelf. De familie van Addie vond ik lekker divers en erg herkenbaar. Vooral de discussies tussen Addie en haar broers zijn erg leuk om te lezen.

Addie en Ian hebben continu ruzie, af en toe wil Ian zelfs niet meer met haar praten. Maar waarom? Gedurende het verhaal wordt dat langzaamaan duidelijk en dat zorgde ervoor dat ik tot aan de laatste bladzijde geboeid bleef. Sowieso maken Rowan, Ian en Addie heel veel mee op hun roadtrip en is het geen enkel moment saai.

Jenna Evan Welch kan heel goed sfeer scheppen en de omgeving beschrijven. Ik waande me echt samen met de drie in Ierland. Net alsof er nog een plekje in de auto vrij was, waar ik mocht zitten. Mee naar alle geweldig mooie plekken in Ierland. Helaas was ik er niet echt bij, dus moet ik zelf maar een keer naar Ierland toe om alsnog al die plekken te bezoeken, want ze klonken echt prachtig! 

Op sommige momenten was dit verhaal wel ietwat onrealistisch. Dat stond dan weer in contrast met de rest van het verhaal, want daar kon ik me goed in inleven. Dat het soms erg onrealistisch was, vond ik erg jammer, want dat maakte het verhaal een heel stuk ongeloofwaardiger en daardoor zat ik ook minder fijn in het verhaal.

Over het algemeen vond ik dit een vermakelijk verhaal met een fijne hoofdpersoon en goede onderwerpen. Eens een young adult zonder dat liefde in het middelpunt stond. Erg verfrissend!

Geschreven door: Marieke, een 20-jarige studente Medische Biologie, die naast studeren ook nog (heel) veel boeken verslindt. Haar passie voor boeken heeft er zelfs voor gezorgd dat ze een boekenblog begonnen is. Op Marieke’s Books deelt ze van alles over boeken.

Liefde & geluk / Jenna Evans Welch / vertaling Irene Paridaan / HarperCollins / 2018 / 320 blz. / ISBN13 9789402702293Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Sofia woont in Engeland en zorgt al meer dan 15 jaar voor haar doodzieke vader. Op zijn sterfbed doet Sofia haar vader een aantal...

 • Mijn leven na jou – Katherine Center
  January 17, 2020

  Een zeer meeslepend boek over een vrouw wiens leven overhoop wordt gegooid waardoor ze zichzelf moet herontdekken. Dat is Mijn...

 • Jongen verslindt heelal – Trent Dalton
  November 11, 2019

  Een moeder die verslaafd is aan drugs en een vader die niet bestaat. Het klinkt allemaal als het begin van een film in de bioscoop,...

 • Het Rosie Resultaat – Graeme Simsion
  October 30, 2019

  Nu de befaamde Professor Don Tillman en zijn vrouw Rosie getrouwd en een kind, genaamd Hunter, hebben, lijkt Het Rosie Project...

 • Het mooiste verhaal over mijn familie – Nelleke Zandwijk
  October 25, 2019

  In de nieuwe roman van Nelleke Zandwijk neemt de scheel-kijkende ik-figuur van middelbare leeftijd, je mee in een verhaal over...

 • -->  Comments Closed