Opposition – Jennifer L. Armentrout

Geplaatst door:     Tags:  , ,     Datum geplaatst:  July 19, 2019  |  Geen reacties


July 19, 2019


Aan alle series komt ooit een eind, dus helaas ook aan de succesvolle Lux-serie. De eerste drie delen vond ik ontzettend tof. Er was namelijk genoeg spanning en mysterie en de personages Daemon en Katy waren om van te houden. Het vierde deel in deze serie viel voor mij een beetje tegen, omdat het verhaal in het begin nogal traag was en er niet veel gebeurde. De cliffhanger van dit vierde deel maakte me echter wel benieuwd naar het slot van deze serie, dus begon ik weer enthousiast aan Opposition.

Opposition begint gelijk waar het vorige boek is geëindigd. Het bleek dat niet alle Luxen even goede bedoelingen hebben, maar dat sommigen de macht op aarde willen grijpen! Daemon, Dawson en Dee zijn met de kwaadaardige Luxen vertrokken en laten Katy, Beth, Luc en Archer achter. Zal Katy haar geliefde Daemon weer terugzien? Een vervolgvraag daarbij is dan of hij dan nog wel de Daemon is van wie ze houdt. De scheidslijn tussen vriend en vijand is in dit boek namelijk helemaal vervaagd, waardoor je niet meer weet wie je wel of niet moet vertrouwen.

Net als in het vorige deel lees je Opposition weer zowel vanuit het perspectief van Katy als vanuit het perspectief van Daemon. Gelukkig maar, want zo kom je ook te weten wat er met Daemon is gebeurd, nadat hij weer van Katy gescheiden is. Dat hij de kant van de kwaadaardige Luxen lijkt te hebben gekozen maakt dit boek heel interessant! Het is jammer dat dit het laatste boek is dat over Katy en Daemon gaat. Ze zijn namelijk fantastische personages die ik helemaal in mijn hart gesloten. Ook hoe deze personages zich sinds Obsidian hebben ontwikkeld en zijn veranderd was heel leuk om te zien.

Wat ik weer ontzettend goed vond was dat ook dit slotdeel weer boordevol met actie en plotwendingen zit, waardoor ik nauwelijks kon stoppen met lezen. Ik wilde steeds sneller en sneller lezen, zodat ik erachter kwam wat er verder zal gaan gebeuren. Ik wil niet te veel verklappen, maar het einde is echt mooi en geweldig. Jennifer L. Armentrout heeft me zeker niet teleurgesteld!

Opposition is dus een geweldige finale in deze fantasy-serie. Naast de vele actie en spanning, was er gelukkig ook ruimte voor humor en wat romantiek. Het is jammer dat we nu afscheid moeten nemen van Katy en Daemon, maar gelukkig verschijnt er nog een prequel van deze serie over Beth en Dawson. De Luxen hoeven we voorlopig dus nog niet te missen!

Mijn naam is Tina en ik ben 22 jaar. Momenteel studeer ik aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mijn hobby is uiteraard het lezen van boeken, maar daarnaast speel ik ook graag gitaar. In mijn vrije tijd hou ik verder ook mijn boekenblog Awesomebookloverblog bij waarop ik recensies van gelezen boeken en andere bookish posts plaats. Ik lees vooral Young Adult, maar af en toe lees ik ook wel eens een thriller of een roman. Mijn favoriete genres zijn fantasy en contemporary.

Opposition/Jennifer L. Armentrout/vertaling Erica van Rijsewijk/Uitgeverij Zomer & Keuning/2019/410 blz./ ISBN 9789401913782Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Aan het einde van Opal zagen we hoe Katy gevangen werd genomen door Daedalus. Eenmaal daarbinnen wordt ze onderworpen...

 • Opal – Jennifer L. Armentrout
  March 11, 2019
  In Obsidian maakten we kennis met Katy en Daemon. In Onyx zagen we dat hoe deze twee geliefden voor altijd met elkaar verbonden zijn...
 • Een zeer opmerkelijk verschijnsel – Hank Green
  March 6, 2019
  Oké mensen. Pak een kop thee, koffie, limonade, water, whatever. En als je dan toch bezig bent meteen maar een koekje of een zak chips. Want ik ga jullie...
 • The last star – Rick Yancey
  February 7, 2018
  Cassie heeft ondertussen haar originele doel bereikt, ze heeft haar broertje gevonden. Maar dat is al lang niet meer het enige wat haar nu bezig houd....
 • The infinite sea – Rick Yancey
  January 31, 2018
  Waarom hadden The Others de kinderen nodig? The 5th wave! De kinderen worden gebruikt om alle overlevenden van de eerste vier golven, en de mensen die geen...
 • -->  Comments Closed