Het omgekeerde van altijd – Justin A. Reynolds

Geplaatst door:     Tags:  , ,     Datum geplaatst:  November 4, 2019  |  Geen reacties


November 4, 2019


Wat zou je doen als je je leven opnieuw mocht herleven? Of zelfs maar een klein deel daarvan? Je weet het niet, want het is onvoorstelbaar dat het daadwerkelijk mogelijk is om terug in de tijd te gaan. Voor Jack King gaat dit verhaaltje echter anders. Nadat hij Kate heeft ontmoet, kan hij niet meer zonder haar, een probleempje ze is ziek en heeft niet lang meer. Voor hem is de vraag op het herleven van je leven niet zo moeilijk, een medicijn vinden voor de liefde van zijn leven, dat is het doel. In het omgekeerde van altijd lees je mee met Jack King, hij is een normale tiener die net zoals alle andere wel eens naar een feestje gaat. Die avond ontmoet Jack Kate, een meisje waarmee hij kan praten en zijn hart aan uitstoot een uur na ontmoeting.

Het omgekeerde van altijd is een ontroerend verhaal die je diep van binnen raakt, de gevolgen van kanker zijn nooit leuk maar hier worden ze in je gezicht gegooid. Het is een onderwerp waar bijna nooit op deze manier over geschreven wordt. Door dit onbekende tintje is het verhaal erg interessant en zeker ook een informatief boek. Ook is het niet al te moeilijk geschreven, dit zorgt ervoor dat je het boek snel leest en dat er uren verstrijken zonder dat je dat door hebt. Justin Reynolds heeft Het omgekeerde van altijd op zo een manier geschreven dat het maakt dat je, ondanks dat het ook een fantasy is, je dat niet erg vindt. Je kunt niet terug in de tijd, maar Jack wel. En de reden dat Jack de hele tijd terug gaat, is erg ontroerend en tegelijkertijd erg hartverscheurend. Hierdoor vind je als lezer het boek, ondanks dat het vol staat met dingen die niet kunnen gebeuren, erg interessant en informatief.
Jack zelf was de eerste paar keer erg verward, zomaar terug in de tijd gaan en dan de liefde van zijn leven weer kerngezond tegenkomen. Maar al gauw was hij vastberaden om Kate te redden, kosten wat het koste mag. Jack weet echter niet wat de gevolgen zijn en iedere keer je vriendin zien doodgaan is niet het fijnste wat je kan meemaken. Wil Jack wel doorgaan en gaat het hem lukken om zijn vriendin te redden?

Mijn naam is Jente Jansen, Ik ben 16 jaar. Ik zit nu in VWO 4 op het Jan van Brabant College in Helmond. Ik heb lezen altijd leuk gevonden en had al snel alle avi’s gehaald, op naar de leuke boeken dus. In mijn vrije tijd badminton ik graag, maar je zult me nog veel vaker zien lezen. Mijn favoriete genre is toch wel fantasy, ook al vind ik eigenlijk alle genres wel leuk. Ze hebben allemaal dat speciale tintje dat ervoor zorgt dat het leuk is. Ik vind het recenseren erg leuk doordat ik veel verschillende boeken kan lezen en nog iets doe wat ik leuk vindt! Wie wil dat nou niet?

Het omgekeerde van altijd/Justin A. Reynolds/vertaling Karin de Haas/ Harpercollins Young Adult/2019/384 blz./ISBN 9789402702842Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

De mooiste dag van je leven gaat over Krista, werkzaam in een kringloopwinkel. Zij werkt daar met Marthe en Silvia. Op een dag vinden...

 • Het Rosie Resultaat – Graeme Simsion
  October 30, 2019

  Nu de befaamde Professor Don Tillman en zijn vrouw Rosie getrouwd en een kind, genaamd Hunter, hebben, lijkt Het Rosie Project...

 • Wildcard – Marie Lu
  October 23, 2019

  Na het veelbelovende eerste deel keek ik reikhalzend uit naar het tweede deel van de Warcross-serie. Ik kon dan ook niet snel...

 • De ideale man – Mathilde Hoekstra
  October 21, 2019

  In De ideale man word je als lezer meegenomen in het leven van een drukbezette moeder van twee jonge kinderen en schrijfster...

 • Twee kunnen een geheim bewaren als één dood is – Karen McManus
  October 14, 2019

  Twee kunnen een geheim bewaren als er een dood is, gaat over de tweeling Ellery en Ezra. Hun moeder Sadie moet naar een afkickkliniek,...

 • -->  Comments Closed