Het omgekeerde van altijd – Justin A. Reynolds

Geplaatst door:     Tags:  , ,     Datum geplaatst:  November 4, 2019  |  Geen reacties


November 4, 2019


Wat zou je doen als je je leven opnieuw mocht herleven? Of zelfs maar een klein deel daarvan? Je weet het niet, want het is onvoorstelbaar dat het daadwerkelijk mogelijk is om terug in de tijd te gaan. Voor Jack King gaat dit verhaaltje echter anders. Nadat hij Kate heeft ontmoet, kan hij niet meer zonder haar, een probleempje ze is ziek en heeft niet lang meer. Voor hem is de vraag op het herleven van je leven niet zo moeilijk, een medicijn vinden voor de liefde van zijn leven, dat is het doel. In het omgekeerde van altijd lees je mee met Jack King, hij is een normale tiener die net zoals alle andere wel eens naar een feestje gaat. Die avond ontmoet Jack Kate, een meisje waarmee hij kan praten en zijn hart aan uitstoot een uur na ontmoeting.

Het omgekeerde van altijd is een ontroerend verhaal die je diep van binnen raakt, de gevolgen van kanker zijn nooit leuk maar hier worden ze in je gezicht gegooid. Het is een onderwerp waar bijna nooit op deze manier over geschreven wordt. Door dit onbekende tintje is het verhaal erg interessant en zeker ook een informatief boek. Ook is het niet al te moeilijk geschreven, dit zorgt ervoor dat je het boek snel leest en dat er uren verstrijken zonder dat je dat door hebt. Justin Reynolds heeft Het omgekeerde van altijd op zo een manier geschreven dat het maakt dat je, ondanks dat het ook een fantasy is, je dat niet erg vindt. Je kunt niet terug in de tijd, maar Jack wel. En de reden dat Jack de hele tijd terug gaat, is erg ontroerend en tegelijkertijd erg hartverscheurend. Hierdoor vind je als lezer het boek, ondanks dat het vol staat met dingen die niet kunnen gebeuren, erg interessant en informatief.
Jack zelf was de eerste paar keer erg verward, zomaar terug in de tijd gaan en dan de liefde van zijn leven weer kerngezond tegenkomen. Maar al gauw was hij vastberaden om Kate te redden, kosten wat het koste mag. Jack weet echter niet wat de gevolgen zijn en iedere keer je vriendin zien doodgaan is niet het fijnste wat je kan meemaken. Wil Jack wel doorgaan en gaat het hem lukken om zijn vriendin te redden?

Mijn naam is Jente Jansen, Ik ben 16 jaar. Ik zit nu in VWO 4 op het Jan van Brabant College in Helmond. Ik heb lezen altijd leuk gevonden en had al snel alle avi’s gehaald, op naar de leuke boeken dus. In mijn vrije tijd badminton ik graag, maar je zult me nog veel vaker zien lezen. Mijn favoriete genre is toch wel fantasy, ook al vind ik eigenlijk alle genres wel leuk. Ze hebben allemaal dat speciale tintje dat ervoor zorgt dat het leuk is. Ik vind het recenseren erg leuk doordat ik veel verschillende boeken kan lezen en nog iets doe wat ik leuk vindt! Wie wil dat nou niet?

Het omgekeerde van altijd/Justin A. Reynolds/vertaling Karin de Haas/ Harpercollins Young Adult/2019/384 blz./ISBN 9789402702842Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

The Darkest Star van Jennifer L. Armentrout is het eerste deel van een spin-off serie over de Luxen dat eerder dit jaar...

 • Mijn leven na jou – Katherine Center
  January 17, 2020

  Een zeer meeslepend boek over een vrouw wiens leven overhoop wordt gegooid waardoor ze zichzelf moet herontdekken. Dat is Mijn...

 • Als morgen niet bestaat – Jennifer L. Armentrout
  January 15, 2020

  Jennifer L. Armentrout is weer terug met een nieuwe Young Adult roman. Haar nieuwe boek getiteld Als morgen niet bestaat...

 • Ik volg je – Lisa Jewell
  January 6, 2020

  Joey is alles wat haar broer niet is. Ze is chaotisch, heeft een saaie en slecht betaalde baan en ze is binnen een zeer korte...

 • Er was eens iets anders – Danielle Teller
  December 16, 2019

  Je ooit al afgevraagd wat er gebeurde vóór het bekende verhaal van Assepoester? Waar haar bijnaam vandaan kwam en waarom de relatie...

 • -->  Comments Closed