De duik – Catherine Steadman

Geplaatst door:     Tags:  , , , ,     Datum geplaatst:  December 11, 2019  |  Geen reacties


December 11, 2019


Vanaf de eerste woorden van het eerste hoofdstuk word je als lezer al in het verhaal gezogen. Een verhaal dat geschreven is vanuit Erin. Zij is op dat moment bezig met het delven van een graf. Waarom wordt duidelijk wanneer het verhaal in het boek naar een aantal maanden daarvoor gaat.

Erin maakt documentaires en is op huwelijksreis naar een tropisch eiland met haar man Mark, die in de bankenwereld werkt. Tijdens een vaartocht komen ze in de oceaan iets tegen, waarvan ze eerst niet goed weten wat ze ermee moeten. Maar omdat Erin haar nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, komen ze snel te weten wat deze vondst is. Ze komen daarna voor de moeilijke keuze om deze vondst te houden of te melden bij de politie. De keuze die ze maken brengt hen in gevaarlijke situaties. Deze thriller heeft vanaf het begin tot het eind mijn aandacht gehad. Hoe verder het boek vordert, hoe meer problemen er ontstaan. En hoe lastiger het voor de hoofdpersonen is om eerlijk naar elkaar te zijn.

Het was voor mij moeilijk om niet steeds dat extra hoofdstuk te lezen. Als lezer ben je, dat was bij mij tenminste het geval, steeds aan het uitpluizen wat er toch aan de hand is. Bij het omzetten van aanwijzingen naar bruikbare informatie was ik net steeds wat te laat. 

De Duik zou naar mijn mening prima verfilmd kunnen worden, want het heeft alle onderdelen die het een spannende film zouden maken. Alles klopt in dit verhaal: cover, verhaallijn, begin en einde. Ook zou er een vervolg op kunnen komen, tenslotte zijn er een aantal vragen waar je, als lezer, nog wel antwoorden op zou willen. De duik is een boek dat ik zeker aanbeveel.

Mijn naam is Nathaniël en ik zit op het VWO. Een boekenworm ben ik altijd al geweest. Kon dan ook niet wachten om eindelijk naar groep 3 te gaan en écht te leren lezen. Een goed boek lezen is net als een lekkere pizza of pasta …. leesvoer. Als jongen in een team van voornamelijk vrouwelijke recensenten denk ik dat mijn mening een steentje kan bijdragen. Behalve “gewone” boeken, ben ik een grote fan van de stripboeken van de Legendariërs. Mooie tekeningen en leuke woordgrappen!

De duik / Catherine Steadman / vertaling: Ireen Niessen / Karakter Uitgevers / 2019 / 369 blz. / ISBN 978-904-531-6232Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

De 14-jarige Merel wordt van het dak van haar school geplukt. Waarom? Ze weigert hierover te praten. Merel was tevreden met haar...

 • Zoek me tussen de sterren – Francesca Zappia
  November 19, 2018
  Zoek me tussen de sterren geschreven door Francesca Zappia gaat over Eliza Mirk. Ze is introvert, heeft nauwelijks vrienden en gaat altijd op in de menigte....
 • Het vorige meisje – J. P. Delaney
  June 27, 2018
  Alles wat van jou is, was eerst van haar… Om te ontsnappen aan de vreselijke gebeurtenis die haar leven tekent, besluit Jane te verhuizen. Tijdens...
 • Angst – Dirk Kurbjuweit
  February 12, 2018
  Langzaam gaat alles kapot ‘Mijn vader zou kunnen praten, maar hij wil niet meer. Hij is moet, geloof ik, uitgeput door dit lange...
 • Zout van de zee – Ruta Sepetys
  January 9, 2018
  "Wanneer de overlevenden er niet meer zijn, mogen we de waarheid niet met hen laten verdwijnen. Geef ze alsjeblieft een stem." In Zout van de zee volg...
 • -->  Comments Closed