Die zomer in Italië – Sue Moorcroft

Geplaatst door:     Tags:  , , ,     Datum geplaatst:  January 29, 2020  |  Geen reacties


January 29, 2020


Sofia woont in Engeland en zorgt al meer dan 15 jaar voor haar doodzieke vader. Op zijn sterfbed doet Sofia haar vader een aantal beloftes waaronder dat ze moet doen wat vrijgezelle vrouwen doen en een bezoek brengen aan zijn geboortedorp in de Italiaanse provincie Umbrië. Ze is nooit buiten Engeland geweest, maar vertrekt vastbesloten naar Montelibertà. Eenmaal daar gaat ze aan de slag als serveerster in hotel Casa Felice. Ze leert de 18-jarige Amy kennen, een meisje wiens leven overhoop ligt sinds ze weet dat haar vader niet haar biologische vader is. Sofia helpt Amy, maar de grootste afleiding voor haarzelf blijkt toch hotelgast Levi te zijn.

De drie hoofdpersonen, Sofia, Amy en Levi, hebben allemaal hun eigen reden om naar Montelibertà te reizen. Amy is haar thuis in Duitsland ontvlucht en werkt net als Sofia als serveerster in het hotel, Sofia om de beloften aan haar vader na te komen en Levi is ook niet zomaar in hotel Casa Felice terechtgekomen. Ze sluiten vriendschap met elkaar en trekken regelmatig met elkaar op ondanks de regel dat personeel niet met gasten mag optrekken.

Het verhaal gaat niet alleen over vriendschap en romantiek. Sofia gaat ook op zoek naar een paar familieleden en komt achter het familieverleden waar haar vader niets over had verteld.

De goed uitgewerkte personages en de zeer prettige schrijfstijl van Sue Moorcroft maken dat dit boek zeer vlot leest. Hoewel het dorpje Montelibertà fictief is, weet Moorcroft dit wel levendig en beeldend te beschrijven waardoor het lijkt alsof wel in dit sfeervolle dorp rondgelopen kan worden.

Het verhaal lezen we vanuit de drie personages, wat een leuke toevoeging is aan dit verhaal. Af en toe vroeg ik mij wel af of bepaalde impulsieve acties van Amy geheel geloofwaardig waren, maar deze acties overheersen niet.

Een verhaal om in te verdwijnen en waarin het lijkt alsof je zelf in Italië bent. Op sommige punten is het verhaal een beetje voorspelbaar, maar dat is niet erg en doet geen afbreuk aan mijn leesbeleving. Ik begrijp wel dat Moorcroft voor dit boek de Best Romantic Read Award heeft gekregen. Ik ben benieuwd naar ander werk van deze auteur.

Deze romantische feelgood bevat alle ingrediënten voor een fijn zomers boek: familiegeheimen, vriendschappen en romantiek. Een aanrader voor zomerse dagen, maar ook voor dagen waarop we naar de zomer verlangen.

Die zomer in Italië / Sue Moorcroft / Vertaling: Erica Disco / Uitgeverij Karakter / 2019 / 382 blz. / ISBN 9 789045 216430Bijdrage van:


Als kind was ik een echte boekenwurm, ik las alles wat los en vast zat. Inmiddels ben ik al vele boeken verder en dat hoeft voor mij niet per sé in bed of stoel, zolang ik maar kan lezen is staand, op een trapje of naast de stoel niet erg. De bieb is nog steeds een plek waar ik vaak kom, om reserveringen op te halen of lekker rond te snuffelen. Ook is het een gewoonte geworden om met een boek de deur uit te gaan: romans, thrillers, feelgood of YA, ik lees het graag.

“Ik voelde me gevangen, een dolend schaap, hoe vrij het zich ook bewoog en waarheen het ook liep, alle wegen en paden kwamen...

 • De regen is warm – Joke Benoot
  March 27, 2020

  Chloë (16) zwijgt al bijna een jaar. Elias (half 11) baant zich een weg met zijn fiets door een modderig bestaan. Ana (66) vlecht...

 • De verdwenen stad – Camilla Sten
  March 25, 2020

  ‘Hoor je dat?’ Vroeg hij. […] ‘Wat moet ik horen?’ […] ‘Niets’, zei Gustaf. Door de nadrukkelijke toon in zijn...

 • De dag die nooit komt – Oliver Reps
  March 18, 2020

  In een lange slapeloze nacht overdenkt de zeventienjarige filmfanaat Elias de gebeurtenissen die hem in de situatie hebben gebracht...

 • In mijn hoofd – Sharon M. Draper
  March 16, 2020

  In mijn hoofd gaat over de tienjarige Melody. Melody heeft een fotografisch geheugen en houdt ontzettend veel van woorden en zinnen,...

 • -->  Comments Closed