Ik volg je – Lisa Jewell

Geplaatst door:     Tags:  , , , , , ,     Datum geplaatst:  January 6, 2020  |  Geen reacties


January 6, 2020


Joey is alles wat haar broer niet is. Ze is chaotisch, heeft een saaie en slecht betaalde baan en ze is binnen een zeer korte tijd getrouwd met een man op Ibiza. Samen met haar man en de vrouw van haar broer woont Joey in één huis in een zeer vooraanstaande buurt. Alles gaat goed, tot het moment waarop Joey haar buurman ontmoet. Hij is de directeur van de plaatselijke school, mega aantrekkelijk en tweemaal zo oud als Joey. Ze begint langzaam maar zeker een obsessie te krijgen voor deze bijzondere man. Maar er blijken meer ogen op Joey gericht dan ze denkt, en deze onschuldige verliefdheid zou nog wel eens heel gevaarlijk kunnen worden…

Het is goed te zien dat schrijfster Lisa Jewell de nodige ervaring op gedaan heeft bij de New York Times en de Sunday Times. De verdenking van de dader van de moord vliegt van de ene persoon naar de andere persoon. Daarnaast ontvouwt het verhaal zich met een goed uitgezochte snelheid. Niet te snel, waardoor de verdenking op de juiste persoon ontstaat en het verhaal voorspelbaar is. Maar ook niet te langzaam, waardoor Ik volg je steeds precies de juiste spanning bevat. Daarnaast is het voor de afwisseling erg interessant om de politieverhoren te lezen, omdat deze een soort voorproefje geven van wat er gebeurd zou kunnen zijn.

De personages in Ik volg je hebben allemaal een speciale set met eigenschappen en dat maakt het verhaal interessant om te lezen. De meeste personages hebben hun eigen rare verslaving of zwakke plek, waardoor velen van hen wel eens de moordenaar of moordenares zou kunnen zijn. Naast het mysterie van de moord, zijn er nog meer onopgeloste problemen die het verhaal de moeite waard maken. De lezer vliegt door het verhaal heen, waarbij je vast komt te zitten in een web van verdenkingen. Het hoofdthema van het verhaal is obsessie, wat schrijfster Lisa Jewell op een intrigerende manier terug laat komen.

Ik volg je is een ijzersterke thriller, waarbij schrijfster Lisa Jewell een slim en ingenieuze verhaallijn heeft neergezet. De wisseling in perspectieven geeft een frisse blik en nieuwe inzichten, waardoor het verhaal constant uitnodigend blijft om door te lezen. Aan het einde werden alle losse eindjes als een soort breiwerk aan elkaar genaaid, maar op een heel natuurlijke en intelligente manier.

Hoi! Ik ben Maaike, student geneeskunde. Ik houd van paardrijden, voetbal en natuurlijk lezen! Tijdens het reizen naar wedstrijden of trainingen vind ik het heerlijk om een boek te lezen. Van romans tot informatieve boeken, met alle onderwerpen kan ik uit de voeten.

Ik volg je is hét perfecte zomerboek!

Ik volg je / Lisa Jewell / vertaling Ineke de Groot / A.W. Bruna / 2019 / 348 blz. / ISBN 978 94 005 1125Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Sinds de zonnevlam van 2108 leven Lya en haar vrienden in het donker. Naar buiten gaan terwijl de zon op is betekent levend verbrand...

 • De fout – Elle Kennedy
  April 1, 2020

  Mag ik beginnen met de vraag waar jongens als de jongens op Briar University waren toen ik naar school ging?! Misschien moet ik maar...

 • De Wensmuur- Mia Sheridan
  March 20, 2020

  Clara is verhuisd naar New Orleans om daar een balletcarrière op te bouwen. Ze is helemaal gefascineerd door de geschiedenis...

 • In mijn hoofd – Sharon M. Draper
  March 16, 2020

  In mijn hoofd gaat over de tienjarige Melody. Melody heeft een fotografisch geheugen en houdt ontzettend veel van woorden en zinnen,...

 • Mijn broer heet Jessica – John Boyne
  March 11, 2020

  Mijn broer heet Jessica gaat over de broers Sam en Jason, die altijd onafscheidelijk zijn geweest. Maar dit veranderd als Jason...

 • -->  Comments Closed