Mind games – Leona Deakin

Geplaatst door:     Tags:  , ,     Datum geplaatst:  January 27, 2020  |  Geen reacties


January 27, 2020


Hersenkraker door mastermind

Dr. Augusta Bloom (psychologe) werkt nauw samen met haar collega om het raadsel rond vier vermiste personen op te lossen. Ook is zij als psychologe betrokken bij de zaak van een 14-jarig meisje dat geprobeerd heeft iemand te vermoorden. De politie neemt de zaak van de vermiste personen niet serieus. Augusta’s collega kent een van de vermiste personen persoonlijk en dat is de reden dat zij beiden wél op onderzoek gaan.

Maar zijn deze vier personen wel écht “verdwenen” of is het allemaal een ziekelijk spel waar zij in betrokken zijn. De enige aanwijzing die Bloom en haar collega hebben is een kaart met de tekst “Het spel is je cadeau. Durf je te spelen?”. Deze verjaardagskaart ontvingen de vier personen op hun verjaardag en vlak voordat zij verdwenen.

De zoektocht naar de oplossing heeft een aantal spannende momenten en als lezer word je steeds meer in de wereld van psychopaten gezogen. Alhoewel dat naar mijn idee wel wat langzaam gaat. Er worden namelijk personages in het verhaal beschreven die je op een dwaalspoor brengen en die niet echt iets toevoegen aan het geheel. Maar dat is ook de kracht van het verhaal.

Als lezer heb je een hoop vragen die steeds meer beantwoord worden via de kleine aanwijzingen die heel goed in het verhaal zijn verwerkt. En dan … de schokkende switch tussen heden en verleden, die in de loop van het verhaal duidelijk wordt.

Het einde is naar mijn idee te plotseling en ook wel wat voorspelbaar, maar dat maakt het boek zeker niet minder spannend. En het open einde van het boek zou een prima vervolg kunnen opleveren.

Verder vond ik Mind Games, door de verdeling van de korte naamloze hoofdstukken, een gemakkelijk leesbaar boek. Elk hoofdstuk eindigde net op het moment dat je dat eigenlijk niet wilde. Daarom blijft het boek boeiend en is het een aanrader voor wie van een spannend verhaal houdt, waarbij je jouw brein moet gebruiken om de code te kraken.

De afbeelding op de kaft is een logische keuze die geweldig goed past bij de inhoud van het boek. Mooi is het reliëf van de rode linten en de glanzende kleuren.

Mind games: écht een cadeau om te krijgen en te mogen lezen.

Mijn naam is Nathaniël en ik zit op het VWO. Een boekenworm ben ik altijd al geweest. Kon dan ook niet wachten om eindelijk naar groep 3 te gaan en écht te leren lezen. Een goed boek lezen is net als een lekkere pizza of pasta …. leesvoer. Als jongen in een team van voornamelijk vrouwelijke recensenten denk ik dat mijn mening een steentje kan bijdragen. Behalve “gewone” boeken vind ik ben een grote fan van de stripboeken van de Legendariërs. Mooie tekeningen en leuke woordgrappen!

Mind Games / Leona Deakin / Vertaling Els Franci-Ekeler / Uitgeverij Boekerij / 2019 / 313 blz / ISBN 9 789022 587133Bijdrage van:


Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Vanaf de eerste woorden van het eerste hoofdstuk word je als lezer al in het verhaal gezogen. Een verhaal dat geschreven is vanuit...

 • Donkergroen bijna zwart – Mareike Fallwickl
  November 25, 2019

  In Donkergroen bijna zwart maak je kennis met Moritz en Raffael; twee vrienden die vanaf het eerste moment...

 • Verlangen – Erin Watt
  June 28, 2019
  Verlangen is het vierde deel in de verslavende serie over de familie Royal. Terwijl in de eerste drie delen we het verhaal volgen van Ella Harper...
 • Origin – Jennifer L. Armentrout
  May 8, 2019

  Aan het einde van Opal zagen we hoe Katy gevangen werd genomen door Daedalus. Eenmaal daarbinnen wordt ze onderworpen...

 • De kleine Odessa: De val van Scribopolis boek 1 – Peter Van Olmen
  April 12, 2019

  Mabarak is het geheim van de Aquila’s op het spoor en om de geliefde stad Scribopolis van de ondergang te redden, moet Odesa...

 • -->  Comments Closed