Her Royal Highness – Rachel Hawkins

Posted by:     Tags:      Posted date:  February 19, 2020  |  No comment
Her Royal Highness is het vervolg op Royals van Rachel Hawkins. Het is een losstaand boek, dus je hoeft het eerste deel niet gelezen te hebben voordat je aan dit deel kan beginnen.

Na een gebroken hart besluit Millie Quint beurzen aan te vragen om haar laatste jaar op school af te maken in het buitenland. Als ze wordt aangenomen op een exclusieve kostschool in de Schotse Hooglanden is ze dolgelukkig. Alles ziet er positief uit… Ze gaat naar een geweldige school en ze kan weg bij haar oude vriendenkring. Een probleempje: Millies kamergenoot Flora blijkt hartstikke verwend en arrogant te zijn. En… ze is de prinses van Schotland. Millie en Flora kunnen elkaar niet uitstaan, maar hoe groot is de scheidingslijn tussen liefde en haat?

Na de kaft van deel één (Royals) vond ik deel twee toch een beetje een tegenvaller. Een hak, een gymp en wat stenen. Ik wist niet echt wat ik van het verhaal moest denken en koninklijk vond ik de kaft ook niet. Maar ik had onwijs veel van het eerste deel genoten dus stond te popelen om aan dit vervolg te beginnen.

In dit boek zitten twee LGBT personages. Waar ik zo enorm blij mee ben is dat het niet zo is geforceerd of er dik bovenop lag. Het werd wel gewoon beschreven, maar er werd niet een hele happening van gemaakt. Het boek is luchtig geschreven en Millie is gelijk een personage waar je je goed bij voelt. Flora daarentegen, daar zat ik tenenkrommend over te lezen. Maar al snel is het een duo waar je heerlijk van kan genieten.

Het verhaal is vlot geschreven en het is een lekker vakantie boek. Voor mij kwam het boek niet echt in de buurt van de kwaliteit van het eerste deel omdat het echt veel minder komische momenten had. Ik las het boek nu natuurlijk ook in september terwijl het echt een feelgood zomer boek is naar mijn idee. Maar als je dan toch met een serie begint lees ik hem meestal uit.

Ik ben Esmée en ik ben 18 jaar. Ik studeer voor balletdocente bij The Royal Academy of Dance. Ook geef ik ballet en moderne dans op een balletschool in Soest. Naast dans hou ik natuurlijk ontzettend van lezen en dan voornamelijk van Young Adult boeken.

Her Royal Highness / Rachel Hawkins / Vertaling: Ella Vermeulen / Best of YA / 2019/ 247 blz. / ISBN 9 789000 368402