Heerlijke fantasy voor meiden, en ook voor jongens… Dat ishet tweede boek van Kristin Cashore wiens eerste boek ‘De gave van Katsa’ hoog scoorde op de Amerikaanse hitlijsten. ‘Verraad in de Dalen’ is een los te lezenverhaal waarin we al heel snel de toekomstige Koning Leck herkennen. Het hoofdpersonage Vlam is half vrouw/half monster. Zij heeft de gave de gedachten van mensen te kunnen lezen en wordt dan ook snel een belangrijke pion in de dreigende oorlog om de troon van Koning Nash. Uit noord en zuid stromen vriend en vijand naar de hoofdstad om zich te mengen in de komende strijd. Op het persoonlijke vlak ontbrandt er ook een strijd. Een jeugdvriend van Vlam, Schutter, en de legeraanvoerder, Prins Brigan, strijden om haar gunst. Vlam is duidelijk ouder dan Katsa en dit nieuwe boek biedt dan ook meer geweld en meer romantiek dan Cashore’s eerste. Maar in beide boeken slaagt ze er in een nieuwe wereld te creëren waarin mensen en monsters thuis horen. Kortom, een heerlijk boek, bijna in één ruk uitgelezen en benieuwd naar Cashore’s derde…

No Comments

Post a Comment