Hartsvriendinnen Lizzie en Evie hebben bijna zomervakantie als Evie verdwijnt. Lizzie is de laatste die haar gezien heeft en probeert te ontdekken wat er gebeurd kan zijn. Heeft de bruine auto die meerdere keren langskwam toen Lizzie en Evie stonden te praten er iets mee te maken? En is Evie eigenlijk wel tegen haar wil verdwenen? Lizzie herinnert zich een aantal dingen die Evie haar heeft laten zien en heeft verteld. Lizzie gaat dan ook zelf op onderzoek uit. Naast haar zoektocht, heeft ze veel contact met Evies vader. Hij veroorzaakt een stortvloed van emotie en gevoel bij haar. Voor hem wil ze Evie vinden. Dusty, Evies zus, lijkt Lizzie echter als indringer in de familie te zien en is erg sceptisch over Lizzies ontdekkingen. Wil ze haar zus eigenlijk wel terug?

Het verhaal is geschreven in een vlotte stijl, met af en toe heel origineel en mooie beschrijvingen. De sfeer is broeierig en onrustig. De hele tijd dat ik las, had ik het idee dat er van alles onder de oppervalkte speelde, waar niet helemaal de vinger achter te krijgen was. Lizzies innerlijke strijd of ze Evie eigenlijk wel wil vinden of dat ze voor altijd Evies verdwijning als excuus wil blijven gebruiken om bij Evies vader te zijn, is mooi verteld, maar naar mijn mening wel wat te volwassen voor een dertienjarige. De uiteindelijke ontknoping en het verhaal vanuit Dusty waren zeer verrassend. Twee zussen, twee verhalen. Kom er maar eens achter wat er wel en niet gebeurd is. Knap beschreven hoe alles veranderd en tegelijkertijd toch ook hetzelfde schijnt te blijven.

Het einde van alles/ Megan Abbott/ Susan Ridder/ Uitgeverij Veen/ 2011/ 254 blz./ 9789020410747

No Comments

Post a Comment